Legume și leguminoase Miss Brânzică, Mr Lăptic

Pizza pe blat de conopidă

martie 17, 2020

Pizza, paste. Daca intrebi pe cei mai multi dintre copii ce doresc sa manance, vor raspunde la fel: pizza sau paste. E ceva cu aceste doua preparate…ii atrage gustul, forma, nu stiu, nu sunt cercetator, nu am despicat subiectul, dar fiica mea nu este vreo exceptie!

O data pe saptamana este obligatorie pizza la noi, nu de alta, dar Mara intuieste imediat ca nu a mancat pizza si nu am cum sa scap…asa ca…pizza pe blat de conopida.

Ingrediente

Blat:

  • 1 ou mare de gaina
  • 5-6 buchetele de conopida
  • 4 linguri faina tip 650
  • cimbru

Topping:

  • 10-11 rosii cherry
  • 1 ceapa mica
  • cateva ciupercute
  • 1/3 ardei gras rosu
  • 90 gr branza cheddar rasa

Cum am procedat:

  • prima data, am pus o oala cu apa la fiert; cand apa a inceput sa clocoteasca, am pus buchetelele de conopida in apa fierbinte si le-am oparit cateva minute
  • am scurs bine conopida de apa si am pasat-o grosier, am amestecat-o cu oul batut, faina si cimbrul
  • am asezat compozitia in tava de copt tapetata cu o foaie de copt, ajutandu-ma de o forma de tort rotunda pentru a-i da forma, si am copt-o 5’ in cuptor preincalzit la 180 de grade
  • intre timp, am taiat si feliat legumele
  • am scos blatul de pizza din cuptor, am asezat un strat de branza, deasupra am asezat legumele tocate/feliate, apoi, din nou, un strat de branza
  • am introdus pizza in cuptorul preincalzit la 180 grade si copt timp de 25’, pana cand blatul devine auriu
  • am lasat-o sa se raceasca, dupa care am feliat-o

Va puteti alege toppingul dupa preferinte. 🤗
Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.