Pizza, paste. Daca intrebi pe cei mai multi dintre copii ce doresc sa manance, vor raspunde la fel: pizza sau paste. E ceva cu aceste doua preparate…ii atrage gustul, forma, nu stiu, nu sunt cercetator, nu am despicat subiectul, dar fiica mea nu este vreo exceptie!
O data pe saptamana este obligatorie pizza la noi, nu de alta, dar Mara intuieste imediat ca nu a mancat pizza si nu am cum sa scap…asa ca…pizza pe blat de conopida.
Ingrediente
Blat:
- 1 ou mare de gaina
- 5-6 buchetele de conopida
- 4 linguri faina tip 650
- cimbru
Topping:
- 10-11 rosii cherry
- 1 ceapa mica
- cateva ciupercute
- 1/3 ardei gras rosu
- 90 gr branza cheddar rasa
Cum am procedat:
- prima data, am pus o oala cu apa la fiert; cand apa a inceput sa clocoteasca, am pus buchetelele de conopida in apa fierbinte si le-am oparit cateva minute
- am scurs bine conopida de apa si am pasat-o grosier, am amestecat-o cu oul batut, faina si cimbrul
- am asezat compozitia in tava de copt tapetata cu o foaie de copt, ajutandu-ma de o forma de tort rotunda pentru a-i da forma, si am copt-o 5’ in cuptor preincalzit la 180 de grade
- intre timp, am taiat si feliat legumele
- am scos blatul de pizza din cuptor, am asezat un strat de branza, deasupra am asezat legumele tocate/feliate, apoi, din nou, un strat de branza
- am introdus pizza in cuptorul preincalzit la 180 grade si copt timp de 25’, pana cand blatul devine auriu
- am lasat-o sa se raceasca, dupa care am feliat-o
Va puteti alege toppingul dupa preferinte. 🤗
Pofta buna!
No Comments