O sa ziceti ca tare-mi mai place dovleacul!😀 Recunosc ca imi place aroma dumnealui, mai ales daca este si copt inainte, nu mai vorbesc de faptul ca este extrem de adaptabil in diverse preparate: de la donuts, negrese, biscuiti si turta dulce, pana la chifle, covrigi si pumpkin bread!
Ingrediente:
- 100 gr faina 650
- 100 gr dovleac copt
- 60 ml ulei de cocos (lichid, topit si racit)
- 50 ml lapte batut
- 1 lingurita miere certificata
- 1 ou
- 1 varf de cutit praf de copt bio
- o lingurita coaja rasa de portocala bio (spalata anterior in apa cu bicarbonat de sodiu)
- optional: vanilie pudra, scortisoara, amestec condimente turta dulce
Topping – crema de branza: 2 lg de mascarpone amestecate cu un cubulet de unt (de marimea unei nuci) si o lingurita miere certificata (1+). Se va adauga in momentul servirii.
Cum am procedat:
- intr-un bol am pus laptele, uleiul, oul, dovleacul si coaja de portocala. Am amestecat/mixat. Grija ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, altfel riscati sa vi se solidifice uleiul de cocos, la venirea in contact cu un alt ingredient rece.
- faina am amestecat-o cu praful de copt bio si am incorporat-o in amestecul de mai sus. Cu un pos, am repartizat compozitia in formele de donuts Tupperware. Am copt gogosile la 180*/25’
- odata coapte, le-am mangaiat cu putina crema de branza:). Deasupra, puteti rasni niste nuca si sa presarati scortisoara (Ceylon). Sunt wow, fara urma de exagerare.
📌 Puteti sa coaceti compozitia fie ca donuts, fie ca briose sau ca blat pentru un tort cu crema de branza:)
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
4 Comments
Buna!
In loc de dovleac se poate folosi oare cartof dulce (copt si facut piure)? Multumesc!
Da!🤗
La mine nu s-au umflat deloc, nici urma de pufosenie…au iesit niste fursecuri plate
Foarte probabil sa fie de vina praful de copt. Asta, daca ai respectat in totalitate reteta