Duminica e mereu zi de pregatit chestii de finger food, bune de bagat in gentute si ”rontoit” prin padure, parc sau campuri insorite. E un lucru ce imi place mult la scoala din Luxembourg, timpul petrecut afara, in padure, minunat pentru a descoperi natura si a-i intelege secretele. Copii de 4 ani cu ghizdanele mici in spate umbland prin padure pentru a culege material scolar: frunze, pietre, bucati de lemn, pamant, etc, comori asa cum le spune fetita mea.
Ingrediente:
- 2 oua
- 75 gr ulei de cocos lichid
- 100 gr iaurt grecesc
- 3-4 lg miere bio certificata (1an+) sau sirop de curmale
- 250 gr faina grau spelt 630 sau grau normal 650
- 2 lgite pudra de vanilie
- 1 lgita scortisoara Ceylon
- 1 lgita praf de copt BIO
- 1 lgita bicarbonat de sodiu (fara aluminium)
- 2 mere medii cu tot cu coaja, fara seminte
- 2 lg fistic maruntit (optional)
- 2 lg nuci romanesti maruntite (optional)
Umplutura
- 230 gr branza de vaci (a mea a fost uscatica, nu cu mult lichid)
- 1 ou
- 2 lg miere bio certificata (1an+)
- 1 lg sanatoasa unt fistic (alt unt de oleaginoase, optional)
- 1 lg faina grau spelt 630 (sau grau normal 650)
Cum am procedat:
- prima data, am amestecat branzica impreuna cu oul, untul si mierea si am lasat la rece vreo 20′
- intre timp, am preincalzit cuptorul la 170 gr, caldura sus-jos, am pregatit tava de chec tapetata cu o foaie de copt si am pregatit aluatul de chec
- am amestecat faina impreuna cu vanilia, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul si fisticul
- am adaugat uleiul, iaurtul, mierea, ouale nitel batute si am omogenizat cu o lingura de lemn, fara sa folosesc deloc mixerul
- la final, am incorporate merele taiate cubulete mici
- dupa, am asezat in tava de chec jumatate din aluat, apoi, am asezat compozitia de branza si am intins pe toata suprafata, dupa care cea de a doua jumatate de aluat de chec
- deasupra, am pus nucile maruntite
- am copt checul in cuptorul preincazit timp de 60-70′, pana cand trece testul scobitorii
- am feliat checul DOAR dupa racirea complete
Pofta buna!
No Comments