Dulcegării Patiserie

Chec cu mere și umplutură de branză și fistic

aprilie 26, 2021

Duminica e mereu zi de pregatit chestii de finger food, bune de bagat in gentute si ”rontoit” prin padure, parc sau campuri insorite. E un lucru ce imi place mult la scoala din Luxembourg, timpul petrecut afara, in padure, minunat pentru a descoperi natura si a-i intelege secretele. Copii de 4 ani cu ghizdanele mici in spate umbland prin padure pentru a culege material scolar: frunze, pietre, bucati de lemn, pamant, etc, comori asa cum le spune fetita mea.

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 75 gr ulei de cocos lichid
  • 100 gr iaurt grecesc
  • 3-4 lg miere bio certificata (1an+) sau sirop de curmale
  • 250 gr faina grau spelt 630 sau grau normal 650
  • 2 lgite pudra de vanilie
  • 1 lgita scortisoara Ceylon
  • 1 lgita praf de copt BIO
  • 1 lgita bicarbonat de sodiu (fara aluminium)
  • 2 mere medii cu tot cu coaja, fara seminte
  • 2 lg fistic maruntit (optional)
  • 2 lg nuci romanesti maruntite (optional)

Umplutura

  • 230 gr branza de vaci (a mea a fost uscatica, nu cu mult lichid)
  • 1 ou
  • 2 lg miere bio certificata (1an+)
  • 1 lg sanatoasa unt fistic (alt unt de oleaginoase, optional)
  • 1 lg faina grau spelt 630 (sau grau normal 650)

Cum am procedat:

  • prima data, am amestecat branzica impreuna cu oul, untul si mierea si am lasat la rece vreo 20′
  • intre timp, am preincalzit cuptorul la 170 gr, caldura sus-jos, am pregatit tava de chec tapetata cu o foaie de copt si am pregatit aluatul de chec
  • am amestecat faina impreuna cu vanilia, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul si fisticul
  • am adaugat uleiul, iaurtul, mierea, ouale nitel batute si am omogenizat cu o lingura de lemn, fara sa folosesc deloc mixerul
  • la final, am incorporate merele taiate cubulete mici
  • dupa, am asezat in tava de chec jumatate din aluat, apoi, am asezat compozitia de branza si am intins pe toata suprafata, dupa care cea de a doua jumatate de aluat de chec
  • deasupra, am pus nucile maruntite
  • am copt checul in cuptorul preincazit timp de 60-70′, pana cand trece testul scobitorii
  • am feliat checul DOAR dupa racirea complete

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.