Va plac clatitele? Cui nu ii plac? Si pot fi pregatite in zeci de moduri, gusturi, sarate, dulci, cu gem, carne, branza…nicio limita, lasati-va imaginatia sa zburde libera!
S-au cerut clatite la mic dejun, iar cum mama se afla in vizita, nu a putut refuza dorinta nepoatei sale. E lege! 😁
Pentru ca am dorit sa ne rasfatam de 8 martie, le-am dat o infatisare mai festiva, le-am umplut si le-am gatit apoi si in cuptor.
Ingrediente:
Aluat (10 clatite)
- 3 oua
- 300 gr faina tip 650
- 500 ml lapte integral/vegetal
- 3 linguri ulei cocos presat la rece
- 1/2 lingurita pudra de vanilie
- 1 lingurita coaja de lamaie BIO
Umplutura:
- 350 gr branza de vaci/ricotta
- 1 lingurita coaja de portocala/lamaie BIO
- 100 gr stafide (sau alte fructe uscate)
- 6-7 capsuni taiate cubulete
Pentru servit:
- faina de cocos
- sirop de curmale (optional)
Cum am procedat:
- prima data, am pregatit aluatul de clatite, amestecand ingredientele
- am incins o tigaie antiaderenta si am turnat cu un polonic aluatul in tigaie
- am copt fiecare clatita cate 2-3’ pe ambele parti, la foc mic
- dupa ce am copt cele 10 clatite, am pregatit umplutura, amestecand toate ingredientele
- am asezat cate o linngura din umplutura in centrul clatitei pe care am strans-o asemenea unei desagi, cu ajutorul unei panglici
- am copt clatitele in cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 20’
- am servit cu sirop de curmale si faina de cocos
Pofta buna!
No Comments