Despre reciclare se vorbeste permanent, mai ales cand avem copii mici, copii care uneori refuza mancarea oferita. Ce putem face cu legumele sau cu alimentele care ne raman si care nu pot uneori constitui o masa in sine? Le transformam. Nu imi place sa arunc nimic, de aceea, pastrez orice bucatica de leguma care imi ramane, orice lingura de smantana sau iaurt. Nu spun ca e bine sau rau, ca sunt sau nu Hagi Tudose. Asa fac eu pentru ca asa doresc si imi place sa nu risipesc bani pe care ii castig muncind.
Cel mai usor mod de reciclare pentru mine este banala chifteluta. Versatila, o poti combina si realiza din orice ingredient: legume, carne, cereale, branza. Absolut orice.
Legumele acestea au ramas de la o supa si o salata, asa ca au ajuns repede in niste chiftelute servite la cina.
Ingrediente:
Chiftelute:
- 2 cartofi fierti
- 1 morcov fiert
- 1 bucatica de telina fiarta
- 1 bucatica de pastarnac fiarta
- cateva boabe de mazare fierte
- 2 linguri branza cheddar rasa
- 1 ou
- un varf de lingurita praf de nucsoara
- 1/2 lingurita turmeric
- 1-2 linguri pesmet, in functie de textura
Sos:
- 1/2 avocado
- 1 catel usutoi (in functie de preferinta)
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 lingura ulei de masline presat la rece
Cum am procedat:
- am pus legumele intr-un chopper si le-am transformat intr-un piure, dar nu foarte fin, pastrand mici bucatele
- am amestecat piureul impreuna cu oul, branza, condimentele si am adaugat pesmetul in ploaie, cate putin, in functie de consistenta piureului
- am format chiftelutele cu mainile usor umezite, le-am asezat in tava de copt si le-am copt 25′ in cuptorul preincalzit la 200 grade, fara ventilatie
- pentru sos, am pus ingredientele in chopper si am pasat pana am obtinut un sos fin si cremos
- am servit chiftelutele alaturi de sos la cina
Pofta buna!
2 Comments
Buna. Spune mi , te rog, ce branza ceddar folosesti pt bebe si ce varsta are?
Buna, fetita mea are 3 ani+.
Nu locuim in Romania, dar cred ca branza cheddar pe care o folosim, o gasesti in Lidl, ambalaj rosu.