Cand am vazut reteta la @cosanzenelegatesc, mi-am adus aminte ca ii faceam Marei ceva asemanator cand am inceput diversificarea. Am plecat sa cumpar dovlecei, nu se putea altfel. Delicios! Mara a mancat doua felii de paine cu pasta, desi prima data, cand a vazut-o, a spus “beah”…Daca nu ii place textura, nu se apropie de mancare. Dar acumam avut succes cu puterea mea de convingere. Bine, e si pe antibiotic si a inteles ca e necesar sa manance pentru a lua antibioticul.
Ingrediente
- 4 dovlecei (2 verzi si 2 galbeni) taiati pe jumatate
- 1/2 capatana usturoi in foi (nu ii desfaceti din coaja)
- 1 lg buna de crema de branza (din lapte animal sau o crema vegetala)
- 1 lg unt de caju
- cateva fire de marar
- 1 lg zeama de lamaie
- un praf sare (2ani+)
- 2-3 lg ulei de masline extravirgin
Cum am procedat
- am pus dovleceii crestati in tava, pe foaia se copt; am pus si jumatatea de capatana de usturoi taiata pe jumatate si am copt timp de 30-35’ la 190 gr, caldura sus-jos
- odata coapte, am scos carnea de la dovlecei si am asezat intr-o sita cu putina sare, sa se scurga apa din ei
- am scos usturoiul copt din foi si l-am pasat cu o furculita
- am adaugat dovleceii si i-am pasat si pe ei cu furculita
- am adaugat mararul tocat, restul ingredientelor si am amestecat frumusel
- am servit cu paine buna si rosii gustoase
Pofta buna!
No Comments