Legume și leguminoase

Pastă din dovlecei

septembrie 18, 2023

Cand am vazut reteta la @cosanzenelegatesc, mi-am adus aminte ca ii faceam Marei ceva asemanator cand am inceput diversificarea. Am plecat sa cumpar dovlecei, nu se putea altfel. Delicios! Mara a mancat doua felii de paine cu pasta, desi prima data, cand a vazut-o, a spus “beah”…Daca nu ii place textura, nu se apropie de mancare. Dar acumam avut succes cu puterea mea de convingere. Bine, e si pe antibiotic si a inteles ca e necesar sa manance pentru a lua antibioticul.

Ingrediente

  • 4 dovlecei (2 verzi si 2 galbeni) taiati pe jumatate
  • 1/2 capatana usturoi in foi (nu ii desfaceti din coaja)
  • 1 lg buna de crema de branza (din lapte animal sau o crema vegetala)
  • 1 lg unt de caju
  • cateva fire de marar
  • 1 lg zeama de lamaie
  • un praf sare (2ani+)
  • 2-3 lg ulei de masline extravirgin

Cum am procedat

  • am pus dovleceii crestati in tava, pe foaia se copt; am pus si jumatatea de capatana de usturoi taiata pe jumatate si am copt timp de 30-35’ la 190 gr, caldura sus-jos
  • odata coapte, am scos carnea de la dovlecei si am asezat intr-o sita cu putina sare, sa se scurga apa din ei
  • am scos usturoiul copt din foi si l-am pasat cu o furculita
  • am adaugat dovleceii si i-am pasat si pe ei cu furculita
  • am adaugat mararul tocat, restul ingredientelor si am amestecat frumusel
  • am servit cu paine buna si rosii gustoase

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.