E weekend si se cere ceva bun pentru cei dragi. In timpul saptamanii, e mai greu cu timpul, asa ca, pentru weekend, le-am promis ceva care sa le satisfaca nevoia de dulce: o negresa. Va promit ca se pregateste mega-ultra rapid, fara batai de cap.
Ingrediente:
- 225 gr banana pasata (cca 2 banane)
- 125 gr unt de caju (migdale, arahide, fistic, etc)
- 28 gr pudra de roscove
- 2 lg sirop de curmale (miere 1 an+), optional
- 1 ou
- 1/2 lgita praft de copt BIO
- topping optional: merisoare fara zahar, nuci pecan
Cum am procedat:
- am preincalzit cuptorul la 175 grade, caldura sus-jos si am pregatit o forma de copt 20×20 cm
- intr-un vas, am amestecat toate ingredientele, exceptie cele pentru topping, pana am obtinut o compozitie cremoasa
- am asezat amestecul in forma de copt si am nivelat-o cu o spatula
- am asezat deasupra nucile (maruntite in cazul copiilor mici si merisoarele
- am copt negresa 30’ sau pana cand suprafata pare solida
- am feliat doar dupa racire
Pofta buna!
6 Comments
Buna! Nu cumva ai uitat sa pui in reteta si faina?
Arata bine negresa dar nu cred ca nu contine faina de nici un fel 😁
Georgiana, chiar nu contine faina la care tu te gandesti in mod traditional. Are untul de migdale, oul si faina de carob care impreuna dau ce se vede. O poti incerca, deja e incercata de mamici si feed-back-ul e bun. 😉
Ingredientele se amesteca la blender? Sau bananele pasate cu furculita?
Buna ziua, nu am folosit blenderul.
Bună ziua! Se poate face și fără ou? Mulțumesc!
Buna, am vazut ca a facut cineva cu 1/2 banana in loc de 1 ou, a iesit mai umeda.