Legume și leguminoase Miss Brânzică, Mr Lăptic

Nuggets din conopidă și dovlecel

februarie 14, 2020

Finger food? Multe mamici ajung in momentul in care copilasii doresc sa manance singuri, sa poata apuca, tine singuri mancarea cu manutele. E moment de bucurie, dar si de cautari de idei pentru multe dintre ele. 😘

Nuggets acestia pot fi o idee buna, pe deasupra sunt si gustosi, iar copilasii cu varsta mai mare de 1 an, la fel ca si parintii lor, se pot bucura de ei la cina, de exemplu, asa cum a fost in cazul nostru.

Ingrediente:

  • 500 gr conopida
  • 100 gr dovlecel
  • 2 cartofi fierti
  • 100 gr branza cheddar rasa
  • 30 gr mozzarella rasa
  • 20 gr parmezan ras
  • 1/2 lingurita fulgi de ceapa deshidratata
  • 4 linguri pesmet (cu sau fara gluten)

Cum am procedat:

  • am pus conopida intr-un chopper si am maruntit-o pana cand a ajuns asemenea unui couscous, apoi am asezat-o intr-un bol
  • am maruntit si dovlecelul pe care l-am scurs bine si l-am asezat peste conopida
  • am pasat cartoful si l-am adaugat in bol
  • am adaugat si restul ingredientelor si am amestecat bine cu mainile pana am obtinut un amestec ce poate fi modelat
  • cu mainile usor infainate, am modelat nuggets si i-am asezat pe foaia de copt, in tava
  • am copt “gogosicile” timp de 30’ la 180 grade, iar in ultimele 5’ le-am intors pe cealalta parte
  • imediat dupa terminarea timpului din cuptor, vor fi destul de moi, se vor intari pe masura ce se vor raci
  • am servit cu un sos din avocado, iaurt si usturoi

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.