Finger food? Multe mamici ajung in momentul in care copilasii doresc sa manance singuri, sa poata apuca, tine singuri mancarea cu manutele. E moment de bucurie, dar si de cautari de idei pentru multe dintre ele. 😘
Nuggets acestia pot fi o idee buna, pe deasupra sunt si gustosi, iar copilasii cu varsta mai mare de 1 an, la fel ca si parintii lor, se pot bucura de ei la cina, de exemplu, asa cum a fost in cazul nostru.
Ingrediente:
- 500 gr conopida
- 100 gr dovlecel
- 2 cartofi fierti
- 100 gr branza cheddar rasa
- 30 gr mozzarella rasa
- 20 gr parmezan ras
- 1/2 lingurita fulgi de ceapa deshidratata
- 4 linguri pesmet (cu sau fara gluten)
Cum am procedat:
- am pus conopida intr-un chopper si am maruntit-o pana cand a ajuns asemenea unui couscous, apoi am asezat-o intr-un bol
- am maruntit si dovlecelul pe care l-am scurs bine si l-am asezat peste conopida
- am pasat cartoful si l-am adaugat in bol
- am adaugat si restul ingredientelor si am amestecat bine cu mainile pana am obtinut un amestec ce poate fi modelat
- cu mainile usor infainate, am modelat nuggets si i-am asezat pe foaia de copt, in tava
- am copt “gogosicile” timp de 30’ la 180 grade, iar in ultimele 5’ le-am intors pe cealalta parte
- imediat dupa terminarea timpului din cuptor, vor fi destul de moi, se vor intari pe masura ce se vor raci
- am servit cu un sos din avocado, iaurt si usturoi
Pofta buna!
No Comments