Dulcegării

Melci cu vanilie, stafide și fulgi de migdale

februarie 5, 2020

Stiti melcii? Se fac in atat de multe combinatii si cred ca toate sunt placute, variante “sarate” sau “dulci”. Adevarul e ca nu stiu de ce fetita mea le place…e ori forma, ori gustul, dar in orice varianta le-am pregatit, a mancat cu mare pofta.

Varianta aceasta este una “dulce”, cu vanilie, stafide si fulgi de migdale. Pufosenii pufoase!

Ingrediente:

Aluat:

  • 500 gr faina tip 650
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 300 ml lapte integral caldut
  • 60 gr unt moale
  • 1 ou

Budinca

  • 160 ml lapte integral (cantarit in grame)
  • 1 ou
  • 30 gr amidon din porumb
  • 3 linguri sirop de curmale (sau miere 1 an+)
  • 1 lingurita pudra de vanilie

O reteta delicioasa de budinca aici, trebuie incercata https://mybabyfood.ro/2018/04/03/budinca-de-vanilie/

Topping

  • 100 gr stafide aurii
  • 30 gr fulgi de migdale (optional)

Altele:

  • 3 linguri de lapte pentru uns melcisorii

Cum am procedat:

  • intr-un recipient, am combinat drojdia cu laptele si o lingurita de faina si am lasat 10’ drojdia sa se activeze
  • dupa, am combinat toate ingredientele pentru aluat si am framantat aluatul pana cand acesta se desprinde usor de peretii vasului, un aluat moale, elastic, nelipicios; am lasat aluatul 1h, in loc caldut, pana cand isi dubleaza volumul
  • cu putin timp inainte ca aluatul sa fie scos de la dospit, am pregatit budinca
  • am amestecat laptele cu amidonul si vanilia si am pus pe foc, am adaugat oul si siropul de curmale si cu un tel am amestecat continuu pana cand budinca se ingroasa
  • am lasat 5-7’ budinca sa se racoreasca
  • am scos aluatul de la dospit si l-am intins sub forma de dreptunghi 38x34cm
  • am intins budinca cu o lingura peste aluat si am adaugat stafidele si migdalele deasupra budincii
  • am rulat blatul dinspre partea opusa cat mai strans posibil si am sigilat cu celalalt capat uns cu putina apa
  • am taiat ruloul in felii de 2-3 cm, le-am asezat in tava de copt si le-am lasat la dospit inca vreo 1h, pana cand isi dubleaza volumul
  • dupa expirarea timpului, ungem melcii cu lapte si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade, aproximativ 25-30’, in functie de cuptor, pana cand devin aurii

*Nu sariti pasii de dospire, sunt importanti pentru un aluat pufos!

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.