Stiti melcii? Se fac in atat de multe combinatii si cred ca toate sunt placute, variante “sarate” sau “dulci”. Adevarul e ca nu stiu de ce fetita mea le place…e ori forma, ori gustul, dar in orice varianta le-am pregatit, a mancat cu mare pofta.
Varianta aceasta este una “dulce”, cu vanilie, stafide si fulgi de migdale. Pufosenii pufoase!
Ingrediente:
Aluat:
- 500 gr faina tip 650
- 1 cub de drojdie proaspata
- 300 ml lapte integral caldut
- 60 gr unt moale
- 1 ou
Budinca
- 160 ml lapte integral (cantarit in grame)
- 1 ou
- 30 gr amidon din porumb
- 3 linguri sirop de curmale (sau miere 1 an+)
- 1 lingurita pudra de vanilie
O reteta delicioasa de budinca aici, trebuie incercata https://mybabyfood.ro/2018/04/03/budinca-de-vanilie/
Topping
- 100 gr stafide aurii
- 30 gr fulgi de migdale (optional)
Altele:
- 3 linguri de lapte pentru uns melcisorii
Cum am procedat:
- intr-un recipient, am combinat drojdia cu laptele si o lingurita de faina si am lasat 10’ drojdia sa se activeze
- dupa, am combinat toate ingredientele pentru aluat si am framantat aluatul pana cand acesta se desprinde usor de peretii vasului, un aluat moale, elastic, nelipicios; am lasat aluatul 1h, in loc caldut, pana cand isi dubleaza volumul
- cu putin timp inainte ca aluatul sa fie scos de la dospit, am pregatit budinca
- am amestecat laptele cu amidonul si vanilia si am pus pe foc, am adaugat oul si siropul de curmale si cu un tel am amestecat continuu pana cand budinca se ingroasa
- am lasat 5-7’ budinca sa se racoreasca
- am scos aluatul de la dospit si l-am intins sub forma de dreptunghi 38x34cm
- am intins budinca cu o lingura peste aluat si am adaugat stafidele si migdalele deasupra budincii
- am rulat blatul dinspre partea opusa cat mai strans posibil si am sigilat cu celalalt capat uns cu putina apa
- am taiat ruloul in felii de 2-3 cm, le-am asezat in tava de copt si le-am lasat la dospit inca vreo 1h, pana cand isi dubleaza volumul
- dupa expirarea timpului, ungem melcii cu lapte si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade, aproximativ 25-30’, in functie de cuptor, pana cand devin aurii
*Nu sariti pasii de dospire, sunt importanti pentru un aluat pufos!
Pofta buna!
No Comments