Dulcegării

Scones cu lămâie

martie 22, 2021

Palarie-ntr-un picior, ghici, ciuperca, ce-i! Umbrela?! Ba pardon, sunt scones! Cel mai simplu, rapid si versatil aluat dintotdeauna. Dulce sau sarat, scones merg in orice moment al zilei, sunt crocanti la exterior si pufosi la interior, perfecti de tinut in manutele mult prea iubite si adorate.

Ingrediente:

  • 400 gr faina 550
  • 50 gr unt ras
  • 100 gr branzica de capra cremoasa
  • 230 gr lapte integral + 2 lg pentru uns
  • 2 lg sirop de curmale
  • 5-6 nuci maruntite
  • 1 lg coaja de lamaie BIO
  • 1 lg zeama de lamaie BIO
  • 2 lg merisoare
  • 1 lg praf de copt BIO

Cum am procedat:

  • am amestecat faina impreuna cu praful de copt, coaja de lamaie si untul ras pana cand am obtinut un aluat nisipos
  • am adaugat merisoarele, siropul, zeama de lamaie, nucile si branza de capra si am amestecat cat sa se omogenizeze ingredientele, nu insistati
  • am adaugat laptele si am framantat cu mana cat sa obtin un aluat omogen, dar nu dens, aerat, repet, nu insistati cu framantatul pentru ca scones vor fi densi, nu aerati
  • am aseazat aluatul pe o foaie de copt si, cu mainile, am modelat o forma de cerc cu o grosime de vreo 2 cm; am taiat cercul in 4, apoi, fiecare triunghi in 2
  • am asezat foaia de copt cu tot cu scones in tava si i-am uns cu lapte
  • am copt scones in cuptorul preincalzit la 200 grade, caldura sus-jos, timp de 23-25’ sau pana cand devin usor maronii
  • am servit cu iaurt la cina, dar merg perfect si la mic dejun

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.