Aseara a fost rost de pizza! Seara in familia, mama e aici, veselie, ne-a trecut si gripa, toate bune! Deci, pizza sa fie! Si nu orice pizza, dar una cu branza multa si cu vino-ncoa!
Nu mai facusem de mult pizza si chiar ne gandeam sa facem una, dar cand idea a venit de la copil, m-am si pus pe treaba: ”mama, macam pizza cu banza?” Cum sa rezist? Nu am cum!
Ingrediente:
Aluat
- 450 gr faina tip 650 (+1-2 linguri, in functie de aluat)
- 250 ml lapte integral caldut
- 30 gr drojdie proaspata (pachetelul are 45 gr pentru o cantitate de 500 gr faina)
- 75 gr unt tare taiat cubulete
Umplutura
- 100 gr branza cheddar
- 100 gr branza emmental
- 1 ceapa mica rosie
- 5 rosii uscate desarate (lasati 30′ in apa calda)
- 1 catel de usturoi
- 5-6 fire patrunjel proaspat
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
Cum am procedat:
- intr-un pahar, am pus laptele impreuna cu drojdia si am lasat 10′ sa se activeze drojdia
- intr-un bol, am amestecat faina cu untul bucatele pana cand am obtinut in aluat nisipos, apoi am adaugat si laptele cu drojdia si am framantat un aluat elastic, moale, foarte putin lipicios pe care l-am lasat la dospit pana cand si-a dublat volumul
- intre timp, am ras branzeturile, iar restul de ingrediente le-am pus in chopper si maruntit
- cand aluatul a fost gata crescut si grasan, l-am transferat pe blatul de lucru infainat si, cu mainile foarte putin unse cu ulei, am intins foaia cat am putut de mult, aproximativ 35x20cm; nu am folosit sucitor, doar cu mainile
- am adaugat deasupra branzeturile rase si restul de umplutura, apoi am infasurat foaia cat am putut de bine
- am uns capatul opus cu putina apa, astfel incat sa sigilez ruloul
- cu un cutit bine ascutit, am taiat felii din rulou, cu o grosime aproximativa de 4 cm, pe care le-am asezat intr-o forma de briose; le puteti aseza direct in tava, nu e nicio problema
- am copt floricelele in cuptorul preincalzit la 210 grade, timp de 20-25′, in functie de cuptor
Pofta buna!

2 Comments
Excelentă rețeta 🤗
Ma bucur ca v-au placut!