Legume și leguminoase

Tocăniță de ardei copt cu ciuperci

ianuarie 29, 2020

Intotdeauna am o problema legata de pregatirea cinei si stiu ca nu sunt singura…parca, gandul asta ma mai linisteste :). Gandul ca nu sunt singura si ca e o suferinta de mai mare aploare! Nu va suparati pe mine, dar stiti si voi ca daca suntem mai multi suferinzi, suportam mai bine!

In general, ”tocanitele”, mancarurile de legume si diverse cereale/pseudocereale, un piure ma salveaza, mai ales ca multe dintre ele le pot pregati in slow cooker, deci am mai mult timp pentru noi.

Mancarea aceasta este simplu de pregatit, iar daca aveti, ca si mine, niste ardei copti rataciti prin congelator, iuhuuu, simplu de tot!

Ingrediente:

”Sos”

  • 1 ceapa rosie mica
  • 2 ardei kapia copti
  • 2 rosii fara coaja
  • 3 ciuperci champinion
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 varf de lingurita cimbru

Piure:

  • 3 cartofi albi
  • 1 cub mic de unt fara sare
  • 2 linguri cheddar ras
  • 1 catel mic de usturoi

Cum am procedat:

  • am tocat ceapa marunt si am inabusit-o in apa si ulei, apoi am adaugat rosiile si ardeii tocati; am lasat 10-12′ pe foc, amestecand din cand in cand
  • am tocat si ciupercile pe care le-am adaugat impreuna cu cimbrul, am acoperit cu un capac si am lasat pe foc pana am avut un sos gros, consistent
  • in paralel, am fiert cartofii fara coaja si taiati cuburi; dupa ce au fiert, am amestecat cu untul, cheddarul si usturoiul ras si am pasat cu ajutorul unei furculite
  • am servit cu patrunjel proaspat tocat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.