Ai chef de un cheesecake dar nu prea ai timp sa-l pregatesti? Iti propun un terci cu “aroma” de cheesecake!😃 Rapid si gustos! Promit!
Ingrediente:
- 3 lg fulgi de ovaz
- 100 ml lapte/lapte vegetal
- o lingura ricotta/mascarpone/branzica facuta in casa*
- 3-4 stafide (fara sulfiti, da?)
- optional: putina coaja rasa de lamaie bio (spalata in apa cu bicarbonat de sodiu)/ulei esential de lamaie
- pudra de vanilie
- 1/2 lingurita mac
*In caz de aplv, branzica animala se inlocuieste cu una vegetala (o branzica din caju, de exemplu)
Topping: o mana de zmeura, putina zeama de lamaie, o curmala mica, 1-2 lg apa, 1/2 lingurita chia rasnita
Cum am procedat:
- am fiert fulgii in laptele vegetal, impreuna cu pudra de vanilie si macul ~ 5’. Am lasat preparatul la odihnit cateva minute si am adaugat branzica, coaja de lamaie/uleiul de lamaie, macul si stafidele
- topping-ul l-am facut dand un clocot zmeurei impreuna cu apa, zeama de lamaie si curmala (max 5’). Am adaugat chia si am lasat “dulceata” la racorit
- la servire, am pus topping-ul de zmeura deasupra terciului cu branza. Se poate servi atat cald, cat si rece
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
8 Comments
În lista de ingrediente se menționează macul, dar la descriere apare chia 🙂 sa înțeleg că merge oricare din astea?
Hey! Macul se pune in terci ir chia in “dulceata” de zmeura🤗
Macul se fierbe cu ovazul sau se pune la sfarsit cu branzica? Apare si si.
Ambele variante: o parte se adaugă la fiert, o parte la final
Unde găsim pudră de vanilie?
Andreea, in naturiste sau online. Eu folosesc frecvent Sonnentor!🤗
Chia se adaugă hidratată? Râșnita?
Chia se rasneste, dupa care se hidrateaza in sucul de la fructele in care se adauga.