Cand nu ai habar ce sa faci de mancare, faci orez cu spanac. Mai pui si un ou alaturi, iar masa e o bogatie de fier. Mara a mancat orezul cu spanac si albusul, iar galbenusul mi l-a oferit mie, draga de ea…
Ingrediente: (3 portii)
- 80 gr orez tip risotto
- 250 ml supa de pui sau apa
- 150 gr spanac congelat
- 1 lg ulei de masline extravirgin
- 2 catei usturoi
- 1 ceapa esalot
- 3 oua
Cum am procedat:
- prima data, am spalat bine orezul si l-am dat intr-un clocot, am aruncat apa si spalat orezul din nou
- am pus din nou orezul la fiert in supa calduta si am fiert cca 17′, pana cand bobul a fost moale; am dat deoparte si am acoperit vasul cu o farfurie
- dupa, am pus usturoiul ras, ceapa tocata foarte marunt in tigaie impreuna cu lg de ulei si putina supa si le-am gatit cateva minute sa se inmoaie
- am adaugat spanacul congelat si orezul si am gatit impreuna cateva minute
- am servit cu cate un ou fiert
Pofta buna!
No Comments