Cereale, pseudocereale și derivate

Orez cu spanac și ou

noiembrie 9, 2021

Cand nu ai habar ce sa faci de mancare, faci orez cu spanac. Mai pui si un ou alaturi, iar masa e o bogatie de fier. Mara a mancat orezul cu spanac si albusul, iar galbenusul mi l-a oferit mie, draga de ea…

Ingrediente: (3 portii)

  • 80 gr orez tip risotto
  • 250 ml supa de pui sau apa
  • 150 gr spanac congelat
  • 1 lg ulei de masline extravirgin
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa esalot
  • 3 oua

Cum am procedat:

  • prima data, am spalat bine orezul si l-am dat intr-un clocot, am aruncat apa si spalat orezul din nou
  • am pus din nou orezul la fiert in supa calduta si am fiert cca 17′, pana cand bobul a fost moale; am dat deoparte si am acoperit vasul cu o farfurie
  • dupa, am pus usturoiul ras, ceapa tocata foarte marunt in tigaie impreuna cu lg de ulei si putina supa si le-am gatit cateva minute sa se inmoaie
  • am adaugat spanacul congelat si orezul si am gatit impreuna cateva minute
  • am servit cu cate un ou fiert

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.