Astazi e o zi speciala! Ziua cea mai frumoasa din viata mea, cand, intr-o dimineata, la 6:32, o fetita plapanda cu ochi albastri mi-a schimbat viata pentru totdeauna!
Mi-am dorit mereu cel putin 2 copii, dar D-zeu a stiut ca pot fi mama doar pentru un singur copil, asa ca mi-a daruit-o! Mi-a trimis-o in dar sa o pastrez si sa o cresc precum o floare!
Astazi, am sarbatorit ziua Marei cu un tort pufos, cremos si cu fructele ei preferate, fructe de padure.
Ingrediente:
Blat
- 4 oua separate
- 80 gr nuci hidratate si rasnite
- 60 gr faina de migdale
- 0.5 lingurita pudra de vanilie
- 2 linguri sirop de curmale
Crema
- 250 gr mascarpone (reteta https://mybabyfood.ro/2019/11/11/mascarpone/)
- 250 gr smantana 33% rece
- 2 linguri sirop de curmale
- 2 linguri unt de caju
Topping
- fructe de padure
- pudra de roscove
- fulgi de migdale
Cum am procedat:
- intr-un bol, am mixat albusurile spuma tare, iar in altul am mixat galbenusurile cu siropul de curmale pana si-au triplat volumul
- in al treilea vas, am amestecat faina de migdale cu nucile si vanilia
- peste amestecul de galbenusuri, am inceput sa adaug cate 1-2 linguri de nuca si 1-2 linguri de albus, amestecand usor, de sus in jos, cu o paleta; nu folositi mixerul; am continuat in acelasi mod pana cand am terminat albusul si nuca
- am turnat amestecul frumos omogenizat intr-o forma de copt (15x15cm) si am copt in cuptorul preincalzit la 170gr, timp de 30-35’; dupa terminarea timpului, lasati inca 5’ blatul in cuptor, cu usa deschisa pe jumatate, astfel incet sa nu se lase blatul
- am lasat blatul sa se raceasca bine, apoi, cu un cutit cu lama mare, bine ascutit, am taiat in doua; lasam blatul taiat pana cand pregatim crema
- pentru crema, am mixat smantana rece cu paletele mixerului tinute in congelator 15’, pana cand am obtinut o frisca pufoasa
- am adaugat mascarponele, untul si siropul de curmale peste smantana si am omogenizat
- cum am asamblat: peste prima jumatate de blat, am asezat si nivelat jumatate din compozitia de crema, la fel am procedat si cu a doua jumatate de blat si crema
- cu ajutorul unei site, am pudrat tortul cu pudra de roscove si am decorat cu fructele dorite si fulgi de migdale
- am lasat tortul la rece peste noapte, iar dimineata am feliat
Pofta buna!

No Comments