Tare amuzanta e denumirea in limba romana a acestei supe de rosii, in engleza suna mai bine: egg drop soup, dar in romana sau engleza, e la fel de buna, rapida si usor de pregatit.
Tot din seria ideilor pentru cina este si aceasta supa, usor de pregatit, cu ingrediente la indemana, delicioasa! S-a mancat de catre toti ai casei, inclusiv de catre un adult mai mofturos uneori decat copilul…
Ingrediente:
- 330 gr rosii fara coaja
- 2 linguri ulei de masline
- 400 ml apa
- 1 lingurita ierburi uscate: cimbru, rozmarin, oregano
- 2 oua
- patrunjel, crutoane, parmezan din caju pentru servit (optional)
Cum am procedat:
- am tocat grosier rosiile si le-am pus in tigaie 5′ sa se inabuse
- am adaugat apa, uleiul si ierburile si am gatit pe foc mediu aproximativ 15-20′
- in ultimele 4-5’, am adaugat ouale batute lejer in fir, in timp ce cu cealalta mana invarteam usor in supa creand efectul de ”vartej”
- am servit supa calda (merge si rece), alaturi de crutoane, patrunjel proaspat tocat si parmezan din caju.
No Comments