Nouă ne plac supele cremă, motiv pentru care le folosim frecvent la cină. Astăzi vă propunem o supă cremă de legume, simplă și delicioasă.
Aveți nevoie de:
- 3 morcovi mari
- 3 cartofi mari
- 2 rădăcini de pătrunjel medii
- 1 ceapă albă mare
- 1 țelină medie
- 1 lingură smântână
- 20 g unt
Cum am procedat:
- am curățat și tăiat grosier legumele și le-am pus la fiert. Eu le-am pus pe toate în același timp, dar am lăsat cartoful bucăți mai mari.
- când legumele au fost fierte, le-am luat de pe foc și am separat lichidul de legume.
- am adăugat peste legume untul și smântâna
- am mărunțit legumele fin cu presa de cartofi, adăugând treptat cantități mici de lichid. Eu am folosit pentru diluție apa în care au fiert legumele.
- Adăugați lichid până la atingerea consistenței dorite.
♥ Noi am servit supa alături de semințe de susan negru (pe ele recomand să le măcinați dacă aveți copii mici). Despre beneficiile lor puteți citi aici.
♥ Pentru decor am folosit fulgi de ceapă deshidratată și pătrunjel verde.
♥ Pentru copilașii cu alergie la proteina laptelui de vacă/capră, untul și smântâna se pot înlocui cu 2 linguri ulei vegetal presat la rece.
♥ Alte supe și ciorbe găsiți aici.
No Comments