Era unul dintre deserturile preferate cand mergeam la bunici, mancam si lingeam castroanele de chisalita cu visine proaspat culese din copaci de bunici, mult ajutati de noi…bine, noi eram manjiti pana la coate de visine, dar tot ajutor se numea.
Ieri, cand am fost la magazinul romanesc si am vazut visine, am luat pentru o tarta, dar discutia de seara cu sotul ne-a purtat spre copilarie, iar visinele au luat calea desertului care ne-a marcat vacantele la bunici: chisalita.
Ingrediente:
- 250 gr visine fara samburi
- 450 ml apa
- 2 felii de lamaie BIO spalata cu bicarbonat
- 1 lgita vanilie pudra
- 1/2 lgita scortisoara
- 100 ml smantana lichida Laptaria cu caimac (sau crema de cocos in caz de aplv)
- 20 gr amidon din tapioca
- Quinoa + menta pentru servit (optional/la alegere)
- optional: 1-2 lgite miere bio certificata la servire (1an +)
Cum am procedat:
- dupa ce am spalat si scos samburii visinelor, le-am pus la fiert in apa
- dupa cateva minute, am adaugat cele doua felii de lamaie si am lasat cateva minute sa fiarba
- am “desfacut” amidonul in 3 lg de apa si am adaugat in supa, lasand supa sa dea intr-un clocot
- am scos feliile de lamaie si am adaugat smantana, vanilia si scortisoara si am dat intr-un clocot, apoi am oprit supa
- am servit cu quinoa (aveam deja fiarta dintr-una din zilele precedente) si menta proaspata
Pofta buna!
No Comments