Fursecurile sunt mereu potrivite pentru o gustare la copilul mare sau la un mic dejun pentru copilul mai miculuț. Nu uitați totuși că trebuie să fie acompaniate de ceva: fructe, lactate, legume. Rețeta de astăzi este de la Two hungry little brothers (aici și aici).
„Un bol, o furculita, o tava si o lingura e tot ce aveti nevoie pentru aceasta reteta simpla de fursecuri moi si pufoase. De fapt, aluatul este ca unul pt chec/briose insa sub forma unor fursecuri care sunt gata coapte in cam 10-12 min. Cool, nu?
Ingrediente pt aprox 15 fursecuri:
– 150g banana pasata cu furculita
– 60g unt topit si racorit
– 1 ou
– 200g faina
– 1 lgt praf de copt bio
– Aprox o mana de afine
- Se amesteca ingredientele umede peste care se adauga cele uscate, treptat si se amesteca cu o furculita.
- Se lasa aluatul la rece vreo 15-20 min
- Cu o lingura si mainile umezite se formeaza fursecurile in tava cu hartie de copt.
- Se pun cateva afine deasupra.
- Se coc la 180 grade pt aprox 10 min sau pana se rumenesc deasupra.”
No Comments