Da, nu e nimic bau-bau intr-o ciocolata de casa. Scriu asta intrucat, eu insãmi am crezut intr-o vreme ca ceva nu e in regula cu laptele praf. Ei bine, cat timp vorbim de lapte praf integral, fara niciun alt aditiv adaugat, toate sanatoase! Adica, liber la ciocolata de casa! Si babyfriendly, pe deasupra.😀
Zaharul il inlocuim cu fructe uscate iar pudra de cacao, cu prietenoasa pudra de roscove. Restul? Fleacuri:)
De ce unt de arahide? Pentru caaaa, iubim combinatia “dulce”:”sarat”!
Ingrediente:
- 200 gr lapte praf integral
- 20 gr carob
- 70 ml apa
- 2 curmale Medjool
- 40 g unt animal
- 50 gr unt de arahide crocant (Papamigdal)
- deasupra: nuci si zmeura infuzata in suc de mar (Pravalia Noastra). Voi puteti pune ce doriti, cu specificatia ca, la piticii sub 3 anisori, nucile se rasnesc.
Cum am procedat:
- intr-o craticioara am pus apa impreuna cu cele doua curmale Medjool. Am dat amestecul in clocot 2’, apoi am luat craticioara de pe foc si am mixat cele doua ingrediente, cu mixerul. Imediat dupa blenduire, am adaugat untul animal si am amestecat, pentru a ajuta astfel la intregrarea lui, prin topire, in compozitia de “suc dulce”. Apoi, am adaugat untul de arahide. Eu am folosit varianta crocanta, insa pentru piticii sub 3 anisori, va recomand varianta fina.
- separat, am amestecat laptele praf integral cu pudra de roscove. Cerneti pudra inainte, pentru a evita ramanerea aglutinata a acesteia, in preparat.
- am turnat compozitia cremoasa peste compozitia solida. Am amestecat pana la omogenizare si am “invitat” ciocolata intr-o mini forma de chec (din silicon). Nu aveti silicon, folositi o forma normala, “captusita” cu folie alimentara. Deasupra, am “sadit” nuca coapta si zmeura infuzata in suc de mar. Se invita compozitia in frigider, pentru minim 3 ore pana la servire.
- va dati seama ca nu am avut rabdare, asa ca am taiat doua bucatele imediat (ceea ce nu se face, da?😋)

- a doua zi, atat textura cat si aspectul erau din alt film. Ala care trebuie:)

Hai, sa avem copilasi sanatosi!❤️
9 Comments
Bună, pot sa întreb de ce nu mai folosești nuts for nuts? 🙂
Buna Alexandra! Iti pot scrie cu drag motivele pentru care folosesc produsele pe care le mai mentionez in retete. Urmarindu-ne si cunoscandu-ne principiile si valorile, sunt convinsa ca le stii prea bine.
Numai bine!🤗
O lasam la temperatura camerei dupa preparare?
La frigider, neaparat🤗
Este delicioasa!! Multumim pentru reteta si pentru efortul pe care il faceti sa postati atatea preparate minunate ❤ Inspiratie nesfarsita!
Tare ma bucur sa citesc asta!❤️
Buna, Simona! Ce lapte praf folosesti de obicei in preparate? Ar merge oare aici si unul de cocos?
Hey! Raraul sau cel marca proprie Mega. Ambele, integrale si fara aditivi.
Se poate folosi si lapte praf de cocos, insa e posibil sa necesite alte cantitati. Grija la laptele praf de cocos. Desi gustos, multe variante sunt cu aditivi.
A iesit minunata!
Multumesc!