Aveam in dulap cateva banane care strigau sa fie mancate si timp sau chef de patiserit egal cu 0…asa ca, am purces sa pregatesc ceva rapid, dar care sa ne incante de la mic la mare: banane coapte.
Ati mancat vreodata banane coapte? Daca da, stiti cu siguranta ce bune sunt, daca nu, musai sa le incercati! Nu doar ca se pregatesc rapid, dar sunt de-a dreptul delicioase 😘!
Ca sa nu ma intind prea mult la povesti, va las mai jos pasii si ingredientele pentru o gustare pe care sigur o veti mai incerca si alta data. Sau poate fi si mic dejun.
Ingrediente:
- 2 banane
- 1 lingurita sirop de curmale (miere 1a+)
- 1 lingurita unt de migdale (sau alt unt de nuci/oleaginoase)
- 2 linguri pline faina de migdale
- 1/4 lingurita scortisoara Ceylon
- 1/4 lingurita vanilie pudra
- iaurt pentru servit (se poate folosi un iaurt vegetal)
Cum am procedat:
- am amestecat untul si siropul de curmale si, cu amestecul, am uns cu o pensula bananele fara coaja
- dupa, am amestecat faina de migdale impreuna cu scortisoara si vanilia, iar prin mix am trecut cele doua banane pe care le-am “imbracat” frumusel in hainuta pentru cuptor
- am asezat bananele in tava si am copt in cuptorul preincalzit la 220 grade, timp de 10’
- am servit cu iaurt, optional, am adaugat si fulgi de cocos

Pofta buna!
No Comments