Ieri am fiert porumb! Daca pana de curand nu apucam nici macar sa gust unul, astazi am constatat ca mi-au ramas doi “insi”🙈. Asa caa, reciclare scrie pe ei!😛
O sa ziceti ca am luat-o razna cu cascavalul intr-un preparat care se doreste a fi “dulce”🙈. Imi doream o textura moale, catifelata, cu aroma de lapte si unt, in care sa nu adaug o faina cu gluten. In afara de cateva ingrediente (in cel mai rau caz😅), nu aveam nimic de pierdut! Si bine ca am indraznit! A iesit un preparat excelent: cremos, dulce, catifelat! Exact cum mi-a dorit!😍
Ingrediente:
- 150 gr boabe porumb fiert
- 100 ml lapte animal sau vegetal
- 25 gr unt (acesta se va topi)
- 75 gr cheddar/cascaval ras
- 80 gr faina migdale
- 25 gr faina tapioca
- o lingurita miere certificata, 1+
- 1/2 lingurita praf de copt bio
Cum am procedat:
- cum scriam mai sus, porumbul l-am avut fiert. L-am maruntit 20” in chopper, cat sa se sparga putin. Puteti sa-l desprindeti de pe cotor si cu ajutorul unui cutit si sa-l mai maruntiti nitelus cu acesta (doar daca nu avetiun chopper la indemana). Apoi l-am amestecat cu laptele, untul topit, cascavalul ras si lingurita de miere. Da, miere😊. Va defini gustul final al preparatului.
- am amestecat cele doua tipuri de faina cu praful de copt bio si le-am adaugat peste amestecul cu porumb. Am turnat compozitia in tavita de silicon Tupper si am copt preparatul la 180*/25’. Cuptorul – musai preincalzit.
- preparatul se poate servi atat cald, situatie in care cascavalul se va intinde frumos de la mana pana la gurita😀, dar si rece. Daca e bun? Nuu, nici vorba!😀🙈
Hai, sa avem copilasi sanatosi!❤️
5 Comments
Buna. Se poate folosi si faina de grâu ?
Hey Cristina! Se poate. Insa iti va modifica cantitatile si nu stiu sa-ti scriu care sunt acestea.
Buna. Se poate folosi faina de mei in locul celei de tapioca?
Buna,
Te rog, cu ce as putea inlocui faina de tapioca?
Multumesc
Saluut! Cu amidon natural din porumb sau cartof!🤗