Copilul imi tot cere “gateau”, gateau, in limbajul ei inseamna prajitura pufoasa, aka ceea ce noi numim chec. Bine ca nu cere chestii mai complicate, “gateau” se face usor si fara batai de cap. Asa ca, imi iau bolul, asez ingredientele si ii dau copilului ocazia sa faca “macare”. E atat de incantata sa le arunce in vasul robotului si sa le numeasca, iar placerea ei e placerea mea! Dupa ce se termina de facut “macarea”…greu de descris ce fel arata bucataria mea, in general! 😁
Checul de astazi e unul cu fistic, mai aveam vreo 50 de grame de fistic crud, asa ca i-a fost sortit sa se imprieteneasca cu alte ingrediente pentru a deveni dorinta fiicei mele. Norocosul! 😁
Ingrediente:
- 2 oua
- 1/2 cana lapte cocos
- 1/2 cana ulei floarea soarelui presat la rece (merge orice alt ulei presat la rece cu gust neutru)
- 3/4 cana faina tip 650
- 1 cana faina migdale (puteti inlocui cu tip 650)
- 50 gr fistic crud hidratat/macinat
- 1/2 lingurita praf de copt BIO
- 1 lingurita coaja de portocala BIO
- 1 lingurita pudra de roscove
- 2 linguri miere (1 an+)
Cum am procedat:
- am separat ouale si am batut albusurile spuma
- separat, am pus restul de ingrediente (exceptie pudra de roscove) in vasul robotului si am amestecat
- am adaugat albusurile peste amestec, omogenizand usor, cu miscari usoare, de sus in jos
- am turnat aluatul in vasul pregatit, pastrand 3-4 linguri pe care le-am amestecat cu pudra de roscove
- am adaugat si aluatul cu roscova deasupra, in tava, si am copt timp de 45’ in cuptorul preincalzit la 180 de grade / sau pana cand trece testul scobitorii
- dupa expirarea timpului, am deschis usa cuptorului si am lasat tava in cuptor inca 5’
- feliem doar dupa racire
Pofta buna!

*cana folosita masoara 250ml
No Comments