Dulcegării

Madeleine cu portocală și fistic

ianuarie 2, 2020

Dupa sarbatori, am primit si eu forma de madeleine…deh, sarbatori, multe colete, ajung greu, sunt multumita ca au ajuns inainte de Craciunul urmator! 😁 Deci, sa le incercam, zic: madeleine pufosele cu iz de portocala si fistic crud.

Azi, cand a sunat curierul la usa, m-am bucurat precum un copil, formele de madeleine au ajuns, in sfarsit! No, bun…sa ne pornim la treaba…vrem ceva gustos, pufos, rapid si usor de pregatit.
Ce ne trebuie? Cum se fac? Vedem mai jos 😁.

Ingrediente:

  • 90 gr unt topit (eu am folosit unt de cocos)
  • 1 lingurita coaja de portocala BIO
  • 1/2 lingurita pudra de vanilie
  • 2 oua
  • 110 gr faina de migdale (puteti inlocui cu faina tip 650)
  • 1/2 lingurita praf de copt BIO
  • 20 gr fistic crud
  • 1 lingura sirop de curmale (puteti inlocui cu miere 1 an+)

Cum am procedat:

  • am preincalzit cuptorul la 170 grade si pregatit formele de copt
  • am amestecat in vasul robotului toate ingredientele, exceptie fisticul si siropul de curmale, si am omogenizat
  • am turnat aluatul in forma si am copt 13-14’ la 170 grade, cu ventilatie
  • am lasat madeleinele in cuptor cu usa intredeschisa 5’, apoi, le-am scos pe un gratar si le-am lasat sa se raceasca
  • intre timp, am rasnit fisticul; il puteti coace, dar l-am preferat crud
  • dupa racire, le-am uns cu o pensula cu piure de curmale si le-am invelit unul dintre capete in fisticul rasnit

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.