Nu am mai facut de mult orez si i-a venit timpul, mai ales ca reteta e una usoara, se gateste rapid si nu are multe ingrediente. Copilul, la fel si familia, il poate servi la pranz sau la cina. Pentru noi, a fost o cina delicioasa, langa o salata proaspata si verde.
Ingrediente (6 portii – am pregatit pentru cina si pranz)
- 2 cepe
- 2 catei usturoi
- 200 gr rosii rase
- 2 lg ulei de masline extravirgin + 2 lg
- 400 gr orez cu bob lung
- 1000 gr apa
- 250 gr ciuperci de padure
- pentru servit (optional/la alegere): emmental ras, patrunjel proaspat tocat
Cum am procedat:
- prima data, am spalat bine orezul si l-am pus la fiert intr-o cantitate mare de apa; dupa ce a dat in clocot, am scurs apa si am spalat orezul din nou, pentru a elimina excesul de arsen
- intre timp, am inabusit ceapa si usturoiul in ulei si apa pana cand se inmoaie
- am adaugat rosiile rase si am gatit inca 5’, dupa care si ciupercile taiate bucatele
- am adaugat orezul si apa si le-am gatit pana cand apa a fost absorbita si orezul fiert
- la final, am adaugat inca 2 lg de ulei de masline si am omogenizat
- am servit cu branza emmental rasa si patrunjel proaspat tocat
Pofta buna!
No Comments