Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase

Orez cu rosii și ciuperci

martie 26, 2021

Nu am mai facut de mult orez si i-a venit timpul, mai ales ca reteta e una usoara, se gateste rapid si nu are multe ingrediente. Copilul, la fel si familia, il poate servi la pranz sau la cina. Pentru noi, a fost o cina delicioasa, langa o salata proaspata si verde.

Ingrediente (6 portii – am pregatit pentru cina si pranz)

  • 2 cepe
  • 2 catei usturoi
  • 200 gr rosii rase
  • 2 lg ulei de masline extravirgin + 2 lg
  • 400 gr orez cu bob lung
  • 1000 gr apa
  • 250 gr ciuperci de padure
  • pentru servit (optional/la alegere): emmental ras, patrunjel proaspat tocat

Cum am procedat:

  • prima data, am spalat bine orezul si l-am pus la fiert intr-o cantitate mare de apa; dupa ce a dat in clocot, am scurs apa si am spalat orezul din nou, pentru a elimina excesul de arsen
  • intre timp, am inabusit ceapa si usturoiul in ulei si apa pana cand se inmoaie
  • am adaugat rosiile rase si am gatit inca 5’, dupa care si ciupercile taiate bucatele
  • am adaugat orezul si apa si le-am gatit pana cand apa a fost absorbita si orezul fiert
  • la final, am adaugat inca 2 lg de ulei de masline si am omogenizat
  • am servit cu branza emmental rasa si patrunjel proaspat tocat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.