Aduni toate resturile de legume din frigider si ce obtii? O delicioasa, colorata si aromata tocana de legume. A mers perfect cu branzica de capra la cina, dar merge si cu ou sau carnita, cereale sau pseudocereale. Merge si simpla, calda sau rece, intinsa pe pe paine sau cu paste. Deliciu la superlativ! V-am convins?
Ingrediente:
- 1 bucatica de praz de vreo 10 cm
- 1/2 ceapa alba
- 2 catei usturoi
- 1 dovlecel mare
- 1/2 ardei gras rosu
- 5-6 ciuperci
- 1 rosie
- 3 lg ulei de masline extravirgin
- 100 ml apa
- un praf de sare (2ani+)
Cum am procedat:
- am tocat ceapa, prazul si usturoiul si le-am inabusit in ulei si apa
- am adaugat ardeiul gras cubulete si am inabusit cateva minute
- am adaugat dovlecelul cuburi si ciupercile feliate si am gatit pana cand legumele s-au inmuiat
- am adaugat rosia cubulete si praful de sare si am tinut pe foc inca 7-10′, la foc mic, amestecand continuu
Pofta buna!
No Comments