Gogosile de mai jos sunt o varianta excelenta de donuts pentru copilasii care prezinta intoleranta la gluten. Sunt foarte gustoase iar cel care le prepara nu va avea bataie de cap cu “dansele”😃
Ingrediente:
- 30 gr faina de cocos
- 35 gr faina de migdale
- 5 gr amidon natural
- 60 gr piure dovleac copt
- 2 oua gaina (sau 8 oua prepelita)
- 50 gr unt (topit si racit)/ ulei de cocos presat la rece – in caz de aplv
- 50 ml lapte animal/vegetal – in caz de aplv)
- 1 praf de scortisoara Ceylon
- 1 praf de nucsoara
- 1 praf de vanilie
- o lingurita miere certificata, 1+
- 1/2 lingurita praf de copt bio
Cum am procedat:
- principiul este simplu: amestecam solidele intre ale, lichidele intre ele, apoi solidele cu lichidele.
- asadar, amestecam cele doua tipuri de faina cu amidonul, praful de copt bio si condimentele. Apoi, lichidele: ouale, untul topit si racit, mierea, laptele. Si piureul din dovleac copt. Combinam lichidele cu solidele si repartizam compozitia intr-o tava de donuts. Atentie! Aluatul nu curge. El trebuie “aranjat” in forme, daca alegeti sa le folositi. Va puteti folosi de o lingurita pentru a repartiza si a nivela compozitia in acestea. Daca nu aveti forme, nu-i niciun bai. Formati bile de dimensiunea unor prune, le aplatizati si cu ajutorul unui capacel (puteti folosi capacelele restante de la diverse sticlute), “decupati” mijlocul cercului plin.
- coacerea se face in cuptorul preincalzit la 180*/25’
- le papati cu ce va place! Merg atat cu o crema de branza, cat si stropite cu unt de caju/alune de padure/arahide. Saaau, ca atare!

Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments