Im place cocosul, nuca de cocos in orice forma, proaspata sau deshidratata. Nu conteaza, gust de cocos sa aiba!
Prajitura aceasta mi-a venit in gand ca amintire a batoanelor Bounty pe care le mancam inainte de a avea copil. Mancam un tren de batoane din acelea…venirea copilului m-a mai stavilit, desi…uneori…mai fur cate un baton din acela. 🙈
Ingrediente:
Blat
- 130 gr faina de migdale
- 100 gr curmale moi
- 1 lingura pudra de roscova
- 1 lingura lapte cocos full fat
Crema de cocos
- 500 ml lapte de cocos
- 3 linguri faina de tapioca
- 200 gr fulgi de cocos fini
Glazura
- 3 linguri unt de caju moale
- 1 lingura pudra de roscove
- 2 linguri ulei de cocos lichid
- 1 lingura miere BIO certifica (1an+)
Cum am procedat:
- am pregatit o forma 20 x 20 cm pe care am tapetat-o cu o folie
- am pus ingredientele pentru blat in vasul unui chopper si am maruntit/mixat pana am obtinut un aluat modelabil pe care l-am asezat in tava pregatita, niveland cu mainile, dupa care l-am bagat in frigider
- apoi, am trecut la pregatirea cremei de cocos: am pus laptele pe foc, am adaugat faina si am lasat pe foc amestecand continuu pana cand laptele incepe sa se ingroase
- am luat laptele de pe foc, am adaugat si incorporat fulgii, iar amestecul l-am asezat deasupra blatului de la rece
- am introdus prajitura din nou la rece si am lasat acolo cat timp am pregatit glazura
- pentru glazura, am amestecat toate ingredientele cu o spatula pana cand am obtinut un amestec cremos
- am turnat glazura deasupra cremei de cocos, am nivelat si am reintrodus prajitura in frigider pentru 2-3h
- am feliat dupa racirea completa
*faina de tapioca se poate inlocui cu 75 gr gris
* laptele de cocos se poate inlocui cu lapte de migdale/ovaz/capra/vaca (varianta non-aplv)
*faina de migdale se poate inlocui cu biscuiti de casa
Prajitura, frumos decorata, poate deveni un tort adecvat oricarei ocazii.
Pofta buna!
15 Comments
Curmalele le-ati hidratat?
Buna, am folosit Medjool care nu necesita hidratare. Daca sunt foarte uscate, le hidratezi cateva minute in apa calduta ca sa le poti pasa.
Multumesc si multumim pentru retete, sfaturi si tot! Sărbători luminate cu pace!
Biscuitii ii sfaramam sau ii asezam ca pt blat
Sfaramati, ca la cheesecake.
Se poate inlocui faina de topioca cu ce a de migdale pentru crema
Buna, ai putea, dar ai nevoie de o cantitate mai mare. Nu am incercat, dar poti folosi gris, iar in caz de intoleranta, gris fara gluten – vezi punctul despre inlocuirea fainii de tapioca.
Untul de caju se poate inlocui? Cu unt de cocos sau de arahide?
Buna, cu unt de arahide.
Mulțumesc mult pentru rețeta! A ieșit delicioasa! Am folosit caise uscate in loc de curmale și griș in loc de tapioca.
Buna, ma bucur ca v-a placut!
Buna! Dar pentru cei care nu suporta lapte de cocos, fulgi de cocos…nimic de cocos? 😄 Se poate face ceva? Mulțumesc!
Ioana, you made my day cu comentariul super funny! 😘
Iti recomand orange bread-ul Simonei, e genial! 😘
Offf mama lui de cocos 😅. Arata demențial prăjitura oricum 😍. Mulțumesc frumos pentru recomandare! 😘
😘