Dulcegării

Prăjitură Bounty

aprilie 3, 2020

Im place cocosul, nuca de cocos in orice forma, proaspata sau deshidratata. Nu conteaza, gust de cocos sa aiba!

Prajitura aceasta mi-a venit in gand ca amintire a batoanelor Bounty pe care le mancam inainte de a avea copil. Mancam un tren de batoane din acelea…venirea copilului m-a mai stavilit, desi…uneori…mai fur cate un baton din acela. 🙈

Ingrediente:

Blat

  • 130 gr faina de migdale
  • 100 gr curmale moi
  • 1 lingura pudra de roscova
  • 1 lingura lapte cocos full fat

Crema de cocos

  • 500 ml lapte de cocos
  • 3 linguri faina de tapioca
  • 200 gr fulgi de cocos fini

Glazura

  • 3 linguri unt de caju moale
  • 1 lingura pudra de roscove
  • 2 linguri ulei de cocos lichid
  • 1 lingura miere BIO certifica (1an+)

Cum am procedat:

  • am pregatit o forma 20 x 20 cm pe care am tapetat-o cu o folie
  • am pus ingredientele pentru blat in vasul unui chopper si am maruntit/mixat pana am obtinut un aluat modelabil pe care l-am asezat in tava pregatita, niveland cu mainile, dupa care l-am bagat in frigider
  • apoi, am trecut la pregatirea cremei de cocos: am pus laptele pe foc, am adaugat faina si am lasat pe foc amestecand continuu pana cand laptele incepe sa se ingroase
  • am luat laptele de pe foc, am adaugat si incorporat fulgii, iar amestecul l-am asezat deasupra blatului de la rece
  • am introdus prajitura din nou la rece si am lasat acolo cat timp am pregatit glazura
  • pentru glazura, am amestecat toate ingredientele cu o spatula pana cand am obtinut un amestec cremos
  • am turnat glazura deasupra cremei de cocos, am nivelat si am reintrodus prajitura in frigider pentru 2-3h
  • am feliat dupa racirea completa

*faina de tapioca se poate inlocui cu 75 gr gris

* laptele de cocos se poate inlocui cu lapte de migdale/ovaz/capra/vaca (varianta non-aplv)

*faina de migdale se poate inlocui cu biscuiti de casa

Prajitura, frumos decorata, poate deveni un tort adecvat oricarei ocazii.

Pofta buna!

You Might Also Like

15 Comments

  • Reply Alexandra aprilie 17, 2020 at 12:02 pm

    Curmalele le-ati hidratat?

    • Reply Sorina aprilie 17, 2020 at 8:40 pm

      Buna, am folosit Medjool care nu necesita hidratare. Daca sunt foarte uscate, le hidratezi cateva minute in apa calduta ca sa le poti pasa.

  • Reply Alexandra aprilie 18, 2020 at 8:42 am

    Multumesc si multumim pentru retete, sfaturi si tot! Sărbători luminate cu pace!

  • Reply Ema aprilie 20, 2020 at 5:01 am

    Biscuitii ii sfaramam sau ii asezam ca pt blat

    • Reply Sorina aprilie 21, 2020 at 11:32 am

      Sfaramati, ca la cheesecake.

  • Reply Ana aprilie 21, 2020 at 4:12 pm

    Se poate inlocui faina de topioca cu ce a de migdale pentru crema

    • Reply Sorina mai 19, 2020 at 1:27 pm

      Buna, ai putea, dar ai nevoie de o cantitate mai mare. Nu am incercat, dar poti folosi gris, iar in caz de intoleranta, gris fara gluten – vezi punctul despre inlocuirea fainii de tapioca.

  • Reply Carmen mai 4, 2020 at 1:18 pm

    Untul de caju se poate inlocui? Cu unt de cocos sau de arahide?

    • Reply Sorina mai 19, 2020 at 1:24 pm

      Buna, cu unt de arahide.

  • Reply Cami mai 9, 2020 at 8:41 pm

    Mulțumesc mult pentru rețeta! A ieșit delicioasa! Am folosit caise uscate in loc de curmale și griș in loc de tapioca.

    • Reply Sorina mai 19, 2020 at 1:22 pm

      Buna, ma bucur ca v-a placut!

  • Reply Ioana B ianuarie 13, 2021 at 11:21 am

    Buna! Dar pentru cei care nu suporta lapte de cocos, fulgi de cocos…nimic de cocos? 😄 Se poate face ceva? Mulțumesc!

    • Reply Sorina ianuarie 13, 2021 at 9:37 pm

      Ioana, you made my day cu comentariul super funny! 😘
      Iti recomand orange bread-ul Simonei, e genial! 😘

      • Reply Ioana B ianuarie 19, 2021 at 11:48 am

        Offf mama lui de cocos 😅. Arata demențial prăjitura oricum 😍. Mulțumesc frumos pentru recomandare! 😘

        • Reply Sorina ianuarie 20, 2021 at 10:18 pm

          😘

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.