Vara se numara gradele! Motiv pentru care, retetele rapide, gustoase si fara coacere sunt in topul preferintelor mamicilor! Ma alatur “noua”😃 si pun umarul la cresterea lor cu o gustare. O gustare sanatoasa, calorica insa, care se papa in cantitati mici, mai precis se savureaza, dragi mamici!🙈 Scriu asta deoarece sunt ferm convinsa ca va fi “accesata” si de catre voi!😃
Sunt renumita pentru portiile mici, zgarcite pe care le fac!😃. Eu le spun “bebelusesti”, voi “de neajuns”! Asa ca, va anunt ca negresa de mai jos a fost montata intr-o cutiuta patrata cu laturile de 12 cm, intr-un strat de 2 -3 cm , grosime. Sa stiti din start despre ce e vorba🙈. Sa stiti ca nu am avut nevoie de mai mult. Am servit negresa pe post de gustare, mai mult de un patratel nu am papat. Nu ca nu ar fi bun, sa ne intelegem!😀 Motivul este acela ca, este o gustare consistenta. Si da, imi doresc sa fiu un exemplu pentru nazdravanu’ mare, din acest punct de vedere. Asa ca, nu va mai ascundeti prin frigider cautand, vorba vine, iaurtul!😃 O bucatica! Siiii, pa!🙈 Nici nu stiu pe cine incerc sa conving!😃
Ingrediente (pentru 9 bucatele):
- 110 grame smochine deshidratate – cantarite inainte de hidratare (140 gr, dupa hidratare)
- 60 gr unt de arahide/caju/alune de padure – ce preferati
- 20 gr faina de migdale (sau migdale rasnite)*
- 1 lg carob
*Atentie la migdalele pe care le folositi! De evitat cele pasteurizate/tratate cu oxid de propilen!
Glazura (pentru cei ce vor sa se complice):
- 20 gr ulei de cocos (masurat in stare solida, moale fiind – la temperatura camerei)
- 20 gr unt de arahide
- 1 lingurita carob
- optional: o lingurita pasta de curmale (curmele hidratate si blenduite)
Cum am procedat:
- am pus smochinele intr-un bol cu apa fierbinte -20’. Puteti sa le si “incalziti” odata cu apa, intr-o craticioara, daca va grabiti.
- odata hidratate, le-am mixat impreuna cu restul ingredientelor. Fara pretentii! Compozitia obtinuta am asezat-o intr-o cutie tapetata cu folie alimentara (pentru a o putea scoate cu usurinta). Cu ajutorul unei linguri, trecuta cu partea convexa prin ulei de cocos, am apasat si am uniformizat compozitia, in cutie.
- glazura am pregatit-o incalzind ingredientele pe flacara mica a aragazului, pana la omogenizarea lor. Ulterior, am turnat-o peste negresa frumos “aranjata” in cutie.
- am invitat cutia in congelator, pentru ca, nah – ma grabeam (20-25’ la congelator).
- am portionat negresa in 9 bucatele si ne-am bucurat de ea de la mic la mare! Atentie: se pastreaza la frigider!

Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments