Dulcegării

Briose clasice

ianuarie 14, 2023

Clasicul ramane mereu la moda. Interpretam, modificam, dar ne intoarcem la clasic din nou si din nou. In general, nu doar despre bucatarie. Asa si cu briosele acestea, cu “cioco” sau cu vanilie.

Ingrediente: (7 briose mari)

  • 180 gr faina 550
  • 50 gr xylitol (zahar de mesteacan) (3ani+)
  • 10 gr praf copt bio
  • Un praf sare (2ani+)
  • 1 lgita vanilie pudra
  • 2 oua
  • 70 gr ulei de rapita presat la rece
  • 100 ml lapte integral sau vegetal
  • Pentru cele ciocolatoase: 1 lg plina cu cacao/roscova sub 5 ani + 4 lg lapte
  • optional: nuci, fructe uscate; eu am pus fulgi de ciocolata fara zahar

Cum am procedat:

  • prima data am amestecat ingredientele lichide (oua, lapte, ulei)
  • am adaugat ingredientele uscate si am omogenizat
  • am impartit compozitia in doua parti egale si am adaugat intr-una dintre ele cacao / roscova si cele 4 lg de lapte
  • am adaugat fulgii de ciocolata si am asezat in forme
  • am copt timp de 25-27’ la 180 gr, caldura sus-jos

Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Alina ianuarie 13, 2024 at 10:19 am

    Bună ziua! Cu ce as putea înlocui uleiul de rapiță, eventual ulei de măsline? Ce fulgi de ciocolata folosiți?

    • Reply Sorina ianuarie 18, 2024 at 9:01 pm

      Buna! Alt ulei. Fulgii sunt din DM, indulciti cu xylit.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.