Clasicul ramane mereu la moda. Interpretam, modificam, dar ne intoarcem la clasic din nou si din nou. In general, nu doar despre bucatarie. Asa si cu briosele acestea, cu “cioco” sau cu vanilie.
Ingrediente: (7 briose mari)
- 180 gr faina 550
- 50 gr xylitol (zahar de mesteacan) (3ani+)
- 10 gr praf copt bio
- Un praf sare (2ani+)
- 1 lgita vanilie pudra
- 2 oua
- 70 gr ulei de rapita presat la rece
- 100 ml lapte integral sau vegetal
- Pentru cele ciocolatoase: 1 lg plina cu cacao/roscova sub 5 ani + 4 lg lapte
- optional: nuci, fructe uscate; eu am pus fulgi de ciocolata fara zahar
Cum am procedat:
- prima data am amestecat ingredientele lichide (oua, lapte, ulei)
- am adaugat ingredientele uscate si am omogenizat
- am impartit compozitia in doua parti egale si am adaugat intr-una dintre ele cacao / roscova si cele 4 lg de lapte
- am adaugat fulgii de ciocolata si am asezat in forme
- am copt timp de 25-27’ la 180 gr, caldura sus-jos
Pofta buna!
2 Comments
Bună ziua! Cu ce as putea înlocui uleiul de rapiță, eventual ulei de măsline? Ce fulgi de ciocolata folosiți?
Buna! Alt ulei. Fulgii sunt din DM, indulciti cu xylit.