Vara, temperaturi ridicate, forfota pe afara, vacante, nebunieee! Si totusi, parca am papa ceva bun si rapid de facut! Asa ca, aruncam fructele preferate intr-un vas ceramic si le acoperim cu niste fulgi amestecati cu unt? Va suna bine? Eh, sa vedeti gust!
Ingrediente (pentru o tavita de 20/13cm):
- 3 prune
- 2 piersici
- un praf de scortisoara Ceylon
- 5 lg fulgi de ovaz (fara gluten, in caz de intoleranta la gluten)
- 50 gr unt gras
- 8-10 alune de padure
- o lingura merisoare deshidratate sau infuzate in suc de ananas/rodie
- indulcitor (fie puneti niste curmale Medjool – daca vorbim pe pitici aflati in primele luni ale diversificarii, fie apelati la un Dulcisor – daca aveti pitici 3+)
Dressing: 100 ml smantana proaspata Laptaria cu caimac (cea din care se face frisca) mixata cu 1 lg zdravana de mascarpone
Cum am procedat:
- am spalat bine fructele, le-am sters cu un servetel si le-am taiat bucati. Le-am presarat cu scortisoara, dupa care le-am invitat intr-un vas ceramic (am gasit un set de doua vase micute din ceramica la Lidl, foarte fainute) si le-am acoperit din amestecul rezultat din tocarea intr-un chopper a fulgilor de ovaz impreuna cu untul proaspat scos din frigider si o lingurita Dulcisor. Deasupra am presarat alunele si merisoarele. Am introdus vasul in cuptorul preincalzit la 180*, 25- sa se rumeneasca frumos fulgii.
- odata scos preparatul din cuptor l-am lasat 5’ pe blatul de bucatarie, apoi am asezat deasupra 2 linguri din amestecul de frisca cu mascarpone. Puteti sa-l serviti imediat, bucurându-va de finetea norisorilor albi de pe crumble sau puteti sa-l papati rece. Recunosc ca mie imi place varianta rece, cand norisorii pufosi se transforma intr-o patura alba care acopera aproape in intregime preparatul. Mniooom!

Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments