Dulcegării Miss Brânzică, Mr Lăptic

Mr Chec Marți

iunie 22, 2019

El, cel din fotografii este Marti, mai exact Mr Chec Marti. Eu zic să îl tratăm cu respect și să îl invităm pe o farfurie deoarece pare de viță nobilă.Da, minunatul nostru este prietenos cu stomăcelul celor mici și nu conține zahăr rafinat. Este ușor de făcut și delicios.

Ingredientele de mai jos sunt pentru o tavă normală de chec, astfel încât să putem satisface burticile tuturor membrilor din familie.

Aveți nevoie de:

1. Pentru aluat:

  • 7 ouă de găină
  • 115 grame făină de grâu 650
  • 10 grame ulei
  • 35 grame miere certificata, 1+, (eu am folosit miere de salcâm, dar o puteți înlocui cu pastă de curmale sau green sugar)
  • 1 lingură carob
  • 5 grame praf de copt bio

2. Pentru umplutură

  • 100 grame urdă (o puteți înlocui cu ricotta sau brânză de casă)
  • 20 grame miere (sau alt îndulcitor natural)
  • 5 grame griș (eu am folosit griș din grâu dur)
  • fructe (eu am folosit 75 grame coacăze roșii)

Cum am procedat:

  • am separat albușurile de gălbenușuri
  • am bătut albușurile spumă cu un mixer, dar puteți folosi fără probleme și un tel
  • într-un alt bol am amestecat gălbenușurile cu 10 grame ulei și 35 grame miere
  • când amestecul de gălbenușuri a fost omogen, l-am încorporat treptat  în cel de albușuri. Da, știu, în mod normal se folosește o spatulă și se amestecă preparatul de jos în sus, dar eu nu am avut timp de asta și am folosit un mixer la viteză minimă. Am adăugat treptat câte 1-2 linguri din amestecul de gălbenușuri peste cel de albușuri, amestecând cu mixerul.
  • separat, am amestecat făina cu praful de copt
  • în amestecul de ouă am început să adaug treptat făina: câte o lingură, amestecând tot cu mixerul. Amestecați doar până când preparatul este omogen, nu excesiv.
  • când aluatul a fost perfect, l-am împărțit în 2 boluri. Într-unul din ele am adăugat o lingură de carob și am amestecat.
  • separat, într-un alt bol am amestecat urda cu mierea și grișul
  • și-acum începe pusul în tavă: am tapetat o tavă  cu hârtie de copt și am turnat tot amestecul fără carob. Când amestecul „galben” era în tavă, am format în mână biluțe mici din amestecul cu urdă și le-am pus aleator în tavă (se vor lăsa la fund deoarece sunt grele, deci să nu vă speriați). După ce am așezat în tavă toate biluțele, am presărat deasupra aluatului fructele. Peste fructe a venit aluatul „maro”. Cu o scobitoare sau o furculiță, puteți face mici modele, amestecând ușor aluaturile între ele.
  • am băgat tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic, aproximativ 40 de minute (eu am verificat cu o scobitoare dacă Mr Chec Marti era pregătit).
  • am scos checul din tavă și l-am lăsat la răcit pe un blat
  • se feliază doar după răcire completă

♥ Noi l-am invitat de Mr Chec la noi la masă alături de fructe proaspete. A fost delicios și a dispărut foarte repede din farfurie.

♥ Este primul meu chec, dar promit că nu va fi și ultimul.

♥ O altă variantă de chec cu fructe găsiți aici.

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.