Cum putem incropi o cina rapida, extrem de gustoasa, in care sa adunam 5 grupe alimentare, fara prea multe batai de cap? Iaca asa! Si da, se incadreaza fara nicio emotie la #paparapid!🥳
Ingrediente:
Galuste:
- 2 lg jumate gris integral
- 1 ou
„Supa”:
- 1 banana
- 5 capsuni
- 1 lg cu varf branzica*
- 2-3 migdale rasnite (hidratate in prealabil, pentru inlaturarea acidului fitic si o mai buna absorbtie a nutrientilor)
* In ceea ce priveste branzica adaugata, aceasta poate fi una animala (branza facuta cu iaurt, ricotta, mascarpone) sau o branzica vegetala (ricotta vegetala). De asemenea, ca “lactat” vegetal mai puteti folosi smantana vegetala (de caju, cocos) si iaurt vegetal din cocos (Happy Coco, de exemplu). In cazul in care mergeti pe varianta vegetala (#aplv), adaugati in supa si 1/2 lingurita de chia rasnita. Lasati chia 15’ la hidratat in supa.
Combinatia lactate animale:fructe nu este una interzisa, insa tolerabilitatea ei depinde de fiecare individ in parte.
Cum am procedat:
- am inceput cu pregatirea “supei”, intrucat mergand des pe varianta vegetala (#aplv) si folosind si semintele de chia, aveam nevoie de 15’ pentru hidratarea semintelor. Supa „dulce” am obtinut-o blenduind fructele cu branzica. Puteti foarte bine sa le pasati cu furculita, nu trebuie sa obtineti o supa foarte fina
- am pus pe cuptor o cratita cu apa, in care voi adauga in momentul fierberii, galustele de gris
- galustele le-am facut astfel: am batut albusul spuma, am adaugat galbenusul si treptat, grisul. Am incorporat usor grisul pentru a obtine niste galuste pufoase, cu atat mai mult cu cat am folosit gris integral. Cantitatea de gris adaugata poate sa difere, in functie de marimea oului, de tipul de gris folosit (normal, integral, durum) si de dimensiunea lingurii cu care masurati. Ideea este ca, trebuie sa obtineti o compozitie care se se mentina compacta. Grija sa nu adaugati prea mult gris – riscati sa rezulte niste galuste tari care nu vor avea prea mare succes. De asemenea, prea putin gris va duce la “imprastierea” galustelor in apa, in momentul prepararii termice. Cel mai bine este sa incercati cu o singura bucata. In functie de cum se comporta in momentul fierberii, veti stii daca mai adaugati gris sau ramaneti la formula perfecta obtinuta anterior.
- cand apa a dat in clocot, am micsorat flacara aragazului si cu o lingura am portionat cate o galusca si am asezat-o usor in apa. Am procedat astfel, pana cand am terminat compozitia de gris cu ou. Am fiert galustele, la foc mic, aprox 10′, dupa care le-am scos pe un servetel si le-am lasat sa se raceasca
- la servire, am asezat galustele in supa dulce si am presarat niste migdale rasnite deasupra. Succes maxim!
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments