Tare bun terciul asta! Marul copt si scortisoara fac casa buna de cand lumea, iar nuca si fulgii nu fac altceva decat sa creasca valoarea nutritiva a “cuplului” si sa contribuie la definirea texturii si gustului preparatului final.
Ingrediente:
- 3 -4 lg fulgi de ovaz
- 150 ml lapte vegetal (cocos)
- 1 mar
- o lingurita rasa scortisoara Ceylon
- 1/2 lingurita chia rasnita
- o lingurita nuca rasnita
- optional: o curmala
Cum am procedat:
- am fiert fulgii de ovaz in laptele de cocos. In cazul in care folositi un lapte de caju, de exemplu, si doriti sa va bucurati de toate proprietatile lui, fierbeti fulgii in apa, strecurati-i si amestecati-i ulterior cu laptele de caju, crud (situatie in care veti avea nevoie de jumatate din cantitatea de lapte precizata in reteta). Am aduagat chia si am lasat preparatul sa se “odihneasca” cateva minute, timp in care se va hidrata si chia
- intre timp am pregatit marul. Puteti sa il folositi ca atare, puteti sa mergeti pe varianta “coapta” sau pur si simplu sa-l trageti la tigaie 4-5’, cat sa se inmoaie (tigaie antiaderenta, fara sa folositi ulei/unt). Eu l-am tras la tigaie
- odata pregatit marul, l-am adaugat peste terci si am presarat putina scortisoara si niste nuca
- grija la mar! Se numara printre alimentele cu risc de inec. Asadar, la piticii sub 3 anisori, cel mai bine il dam prin razatoare (daca il folosim crud).
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments