Nouă ne plac foarte mult chifteluțele marinate și avem 2 variante de servire. Cea de astăzi este cu niște chifteluțe sub formă de biluțe, servite cu piure de cartofi. O altă variantă este cea de chifteluțe sevite cu paste făinoase (rețeta o găsiți aici).
Ingrediente pentru chifteluțe:
- 200 grame carne tocată de vită
- 1 ou
- 1 cățel mic de usturoi
- 1 cartof alb mic
- pătrunjel verde tocat fin la cuțit
Ingrediente pentru sos:
- 300 ml bulion/suc de roșii
- 1 ceapă mică
- 1 cățel de usturoi
- 3 boabe de piper
- 1/2 morcov
Ingrediente pentru piure:
- 1 cartof alb mediu
- 1 felie mică de țelină
- 2 lingurițe ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de floarea soarelui)
Cum am procedat:
- am pus într-un bol carnea tocată, oul crud, cartoful răzuit (crud și stors bine în pumni de lichid), usturoiul tocat și pătrunjelul verde. Am amestecat bine și am făcut în palmă biluțe rotunde, pe care le-am pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am copt chifteluțele la cuptor, la 175 de grade, cu ventilație, până când au devenit rumene (aproximativ 40 de minute în cazul meu)
- în paralel am pus la fiert bulionul, ceapa tocată, morcovul tocat, usturoiul și boabele de piper. Am lăsat la fiarbă până când morcovul și ceapa erau moi. Am scos boabele de piper și am blenduit fin sosul.
- când chifteluțele au fost gata, le-am transferat în sos și am mai fiert la foc mic pentru 10 minute
- pentru piure am fiert cartoful (decojit) și țelina. Când au fost fierte, le-am pasat fin cu o presă de cartofi, adăugând în amestec și uleiul.
- am servit preparatul cu mărar proaspăt
- adaptați cantitățile utilizate în funcție de câte porții doriți să faceți; noi mâncăm toți același lucru și nu gătim zilnic
No Comments