Cand scriu “drob” gandul ma duce la preparatul traditional facut din maruntaie de miel, verdeturi si oua, nelipsit de pe masa de Paste. De-a lungul timpului, reteta a fost interpretata in fel si chip, lucru bun de altfel, deoarece astfel au aparut diverse variante, menite sa satisfaca multe si diversificate gusturi.
Astazi, incercam o varianta vegetariana, consistenta si extrem de gustoasa. Totul este sa va placa ciupercile si lintea:)
Ingrediente (tava – 16 cm lungime, 10 cm latime, 7 cm inaltime):
- 130 gr linte fiarta (verde, rosie, galbena – de care preferati)
- 230 gr ciuperci (champignon brune am folosit eu)
- 2 oua (plus inca doua oua fierte)
- 2 fire ceapa verde
- 10 frunze leurda
- 4-5 frunze patrunjel
- 2 frunze marar
- optional: o lingurita fulgi de drojdie inactiva
- optional, 2+: un praf de sare
Cum am procedat:
- am hidratat lintea peste noapte (sau minim 2h) in apa. A doua zi, am clatit-o bine, apoi am pus-o la fiert. Dupa fierbere am strecurat-o. Am cantarit 130 gr. Pentru a va fi mai usor, puteti fierbe lintea cu o zi inainte. O strecurati si o pastrati in frigider, intr-un recipient inchis ermetic.
- am fiert 2 oua (15’)
- ciupercile – spalate bine si taiate cubulete, le-am inabusit intr-o tigaie antiaderenta 3-4’, impreuna un partea alba a firelor de ceapa. Le-am lasat la racorit, timp in care am taiat partea verde a firelor de ceapa, leurda, patrunjelul si mararul. Le-am adaugat peste ciuperci. Apoi, am adaugat lintea (bine scursa, da?) si fulgii de drojdie inactiva.
- intr-un bol am batut bine cu furculita cele doua oua si le-am adaugat peste compozitia drobului.
- intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt am asezat jumatate din compozitia de drob. Am asezat cele doua oua fierte si le-am acoperit cu restul compozitiei. Am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180*/30’.
- odata preparat termic, lasati drobul sa se raceasca. Astfel, veti taia niste felii perfecte care nu se vor destrama.
Este un preparat tare bun la gust si extrem de aratos!🙈 Puteti sa va jucati cu legumele adaugate sau sa jonglati cu diverse condimente, in functie de preferinte
📌 Atentie la tava! Tavita mea e scurta. Astfel, la aceste cantitati am obtinut un drob suficient de inalt pentru a acoperi oul intreg. Daca faceti preparatul intr-o tava mai mare, luati in calcul dublarea cantitatilor
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments