Legume și leguminoase Supe și ciorbe

Supă groasă de roșii

februarie 4, 2021

Daca nu mancam intr-o zi supa, sa ma intrebati daca sunt bine…nu de alta, dar la cate supe am mancat in ultimul timp, ai zice ca sunt vreo slabuta :p Ce gluma buna am spus…Supele sunt viata mea. O perioada au fost biscuitii, apoi salatele, acum supele. Dar sunt bune si ma salveaza. Si ca timp, dar si ca nivel de acceptare in randul copilului, pardon, copiilor mei (copil si sot).

Ingrediente (4 boluri):

  • 3 lg ulei de masline extravirgin
  • 1 ceapa alba
  • 2 catei usturoi
  • 1 fir telina verde
  • 700 gr rosii
  • 70 gr pasta de rosii fara sare
  • 1 lgita oregano uscat
  • 2 lgite sirop de curmale
  • 400 ml apa
  • 100 gr smantana lichida fara caraghenan
  • 5 lg orez
  • 2-4 frunze de busuioc pentru servit

Cum am procedat:

  • am tocat in chopper usturoiul, ceapa si telina si le-am inabusit cateva minute in ulei si apa
  • dupa, am adaugat rosiile rase, pasta de rosii, oregano, siropul si apa si am gatit cu capac aprox 15′, dupa care am luat de pe foc
  • am adaugat smantana si am pasat totul cu un blender 
  • separat, am spalat bine orezul si l-am dat intr-un clocot, dupa care l-am spalat bine din nou
  • am readus supa pe foc si am adaugat orezul, am lasat la foc mic cam 15-17′ pentru a se gati bine orezul

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.