Dulcegării

Gofre din sfeclă roșie cu cremă de brânză și afine/stafide

ianuarie 28, 2019

Ei bine, gofrele cu sfecla se numara printre preferatele noastre! Colorate, pufoase, gustoase – stiu sa se faca iubite de cei mai iubiti dintre pamanteni😊.

Sunt delicioase, mai ales acoperite de o crema de branza cu stafide, insa nici varianta destinata piticilor cu aplv nu e de lepadat🙈. Aici, untul de arahide si niste bucatele de banana fac minuni. Deasupra, fie presaram niste visine uscate, fie apelam la niste seminte de canepa decorticata.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 30 gr sfecla fiarta/coapta facuta piure
  • 70 gr faina 650
  • 70 ml lapte animal sau vegetal
  • 15 gr unt topit (sau 10 ml ulei de cocos presat la rece, in caz de #aplv)
  • un praf de vanilie pudra Sonnetor
  • optional: 1 varf de cutit praf de copt bio/bicarbonat de sodiu stins cu lamaie

Cum am procedat:

  • albusul l-am batut spuma. Spuma de albus poate inlocui cu succes orice agent de crestere. Am incorporat usor galbenusul, sfecla, laptele, untul topit. La final, faina amestecata cu vanilia (si praful de copt, daca alegeti sa-l folositi).
  • am copt gofrele in aparatul special destinat pregatirii lor, 2-3’ pe o parte, dupa care le intorc pe cealalta parte. Stiu ca nu ar trebui sa le intorc, insa din experienta traita cu aparatul meu de gofre, mi se pare ca se coc mai bine procedand astfel🤪

Crema de branza se face amestecand 2 lg ricotta cu o lingurita smantana si putina coaja de lamaie bio (spalata anterior in apa cu bicarbonat de sodiu). Optional, pentru piticii marisori se poate adauga un varf de lingurita miere certificata. Nu am considerat necesar acest aspect, deoarece am presarat niste afine deshidratate si infuzate in suc de mar, deasupra. Merg perfect si cu stafide (hidratate in prealabil). Grija sa fie lipsite de sulfiti!

In caz de #aplv, puteti folosi unt de arahide* si bucatele mici de banana.

Sa avem copilasi sanatosi! Si papaciosi, daca e musai! 😀

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anca Ban ianuarie 28, 2019 at 12:24 pm

    Arata minunat! In alergia la ou, pot înlocui oul cu banana sau cu ce ar fi mai ok de inlocuit? In ce cantitate? Mulțumesc frumos!

    • Reply Simona ianuarie 29, 2019 at 12:01 pm

      Hey!🤗
      Da, poti inlocui cu banana, piure mar copt, chia hidratata, seminte de in hidratate. Din pacate nu stiu sa-ti scriu cantitati, deoarece nu am incercat. Doar daca doresti sa experimentezi😊. Te astept cu feedback, daca alegi sa o faci😘

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.