Ideea mi-a venit dupa ce am vazut pe un celebru blog culinar un muschiulet de porc in crusta de pesmet. Tot in crusta e si acesta, dar in crusta de tot ce aveam in camara…😄😄😄
Am scos din dulap seminte, ierburi, lipsesc vreo cateva, dar nu mai era loc pe bietul muschiulet…🙈
Ingrediente:
- 1 muschiulet subtire de 300-350 gr
- marinada: 2-3 lg ulei de masline presat la rece, 1 graunte de usturoi ras, zeama de la o portocala
- crusta: 4 lg bune de ierburi uscate (oregano, rozmarin, cimbru, etc, in fct de preferinte si gusturi), 1 lgita usturoi praf, 2 rosii uscate tocate marunt, seminte de susan, mac, fulgi de migdale
Cum am procedat:
- am imbalsamat muschiuletul in marinada si l-am infasurat intr-o hartie de copt, apoi l-am bagat in frigider peste noape
- a doua zi, l-am scos din frigider si l-am lasat 10-15’ la temperatura camerei (ideal e sa tineti putin carnea scoasa de la frigider la temperatura camerei pentru a ramane frageda dupa gatire)
- am amestecat toate ingredientele pentru crusta si am asezat amestecul pe o foaie de copt
- am asezat muschiuletul peste amestec si l-am intors pe toate partile ca se imbrace bine in crusta
- l-am inchis in foaia de copt si l-am copt 50’-60’ la 200gr, caldura sus-jos, in fct de cuptor
- dupa expirarea timpului, am desfacut hartia si l-am mai gatit inca 5’
L-am servit rece la pranz cu salata si ceapa verde.
Merge perfect si la mic dejun, intr-un sandwich, de exemplu.
Pofta buna!
No Comments