Carne, pește sau fructe de mare

Muschiulet de porc in crusta de ierburi, seminte si fulgi de migdale

august 2, 2020

Ideea mi-a venit dupa ce am vazut pe un celebru blog culinar un muschiulet de porc in crusta de pesmet. Tot in crusta e si acesta, dar in crusta de tot ce aveam in camara…😄😄😄

Am scos din dulap seminte, ierburi, lipsesc vreo cateva, dar nu mai era loc pe bietul muschiulet…🙈

Ingrediente:

  • 1 muschiulet subtire de 300-350 gr
  • marinada: 2-3 lg ulei de masline presat la rece, 1 graunte de usturoi ras, zeama de la o portocala
  • crusta: 4 lg bune de ierburi uscate (oregano, rozmarin, cimbru, etc, in fct de preferinte si gusturi), 1 lgita usturoi praf, 2 rosii uscate tocate marunt, seminte de susan, mac, fulgi de migdale

Cum am procedat:

  • am imbalsamat muschiuletul in marinada si l-am infasurat intr-o hartie de copt, apoi l-am bagat in frigider peste noape
  • a doua zi, l-am scos din frigider si l-am lasat 10-15’ la temperatura camerei (ideal e sa tineti putin carnea scoasa de la frigider la temperatura camerei pentru a ramane frageda dupa gatire)
  • am amestecat toate ingredientele pentru crusta si am asezat amestecul pe o foaie de copt
  • am asezat muschiuletul peste amestec si l-am intors pe toate partile ca se imbrace bine in crusta
  • l-am inchis in foaia de copt si l-am copt 50’-60’ la 200gr, caldura sus-jos, in fct de cuptor
  • dupa expirarea timpului, am desfacut hartia si l-am mai gatit inca 5’

L-am servit rece la pranz cu salata si ceapa verde.
Merge perfect si la mic dejun, intr-un sandwich, de exemplu.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.