Suntem fani covrigi!🎉 Iar daca sunt pufosi, moi si cu nitcaiva umplutura, ne transformam in fani infocati!🙈 Imi place sa-i „imbogatesc” cu diverse iar astazi a venit randul dovleacului (daca tot suntem in plin sezon dovlevesc), sa-si aduca contributia la „bunastarea” preparatului.
Ingrediente (6 bucati mari):
- 320 faina 650
- 60 ml lapte (vegetal am folosit eu, #aplv)
- 40 ml ulei de cocos presat la rece (masurat in stare lichida)
- 1 ou
- 100 gr piure dovleac copt
- 7 gr drojdie uscata bio/15 gr drojdie proaspata
- 1 varf de cutit vanilie pudra Sonnetor
- 1 lingurita coaja rasa de portocala bio (portocala spalata cu bicarbonat de sodiu)
- optional: 1/2 lingurita miere certificata 1+
Umplutura:
- magiun (fara zahar, da?)
- branza (150 gr branza, 1 lg smantana, 1 lingurita faina de cocos)
Cum am procedat:
- am incalzit laptele si am adaugat uleiul, pudra de vanilie, coaja de portocala (si mierea, daca alegeti sa o folositi). Am turnat compozitia lichida peste faina amestecata cu drojdia uscata, am amestecat cu o lingura si am adaugat oul. La final, am adaugat dovleacul si am framantat cateva minute
- am lasat aluatul la dospit pana cand si-a dublat volumul. Ulterior, am impartit aluatul in mai multe bucati, le-am modelat (de marimea unor prune mai mari) si le-am asezat pe blatul pudrat cu faina.
- am luat fiecare bila de aluat si am intins-o cu sucitorul, dandu-i o forma ovala. Am impartit-o in doua, cu ajutorul unui pinten si am aplicat pe fiecare jumatate, magiun. Am rulat cele doua jumatati. De aici aveti doua variante: fie impletiti impreuna cela doua jumatati intr-un singur covrig, fie separat, rezultand doi covrigi (conform imaginii de mai jos).
- eu am optat pentru doua umpluturi: magiun si branza. Branza (150 gr), am amestecat-o cu o lingura de smantana si cu o lingurita de faina de cocos (faina cu putere mare de absorbtie a lichidului, printre altele – asta va va ajuta sa obtineti niste covrigi din care nu va iesi compozitia de branza). Optional, puteti sa-i adaugati curmale maruntite sau o lingurita pasta de curmale. Ii mai puteti adauga coaja rasa de lamaie bio sau stafide (hidratate in prealabil).
- odata modelati toti covrigii, i-am asezat in tava si i-am mai lasat la dospit ~25′. Dupa ce au mai crescut, i-am uns cu galbenus de ou batut cu o lingura de lapte. Deasupra am presarat seminte de mac. I-am copt in cuptorul preincalzit la 180*/30′.
- ii puteti servi ca atare, saaau alaturi de o ceasca cu lapte
- ii puteti pastra intr-un cos, acoperit cu un stergar. Sau intr-o punga de hartie, pusa ulterior intr-una din plastic.
- daca sunt buni?!🙈 Sunt bestiali, promit!😍
Hai, sa avem copilasi sanatosi! Si papaciosi!😋
12 Comments
Uleiul de cocos poate fi inlocuit cu alt tip de ulei?
Da, cu siguranta. Sau, cu unt topit
Cam cate bucati ies? Multumesc, Simona
Aproximativ 6 bucati. Cu drag😘
Buna Simona!
Cu ce as putea înlocui faina de cocos din umplutura?
Mulțumesc!
Cu fulgi de cocos rasniti fin sau cu gris😘
Buna..se poate fără piure de dovleac copt se Poate?multumesc
Da, se poate. Insa ti se va modifica cantitatea de faina. Va fi mai putina😊
Salutare! Cu se se poate inlocui piureul de dovleac? Nu suntem fani 😀 Piure de mere? Multumesc frumos
Hey!🤗.
Da,se poate si cu piure de mere. Sau piure de cartof dulce.
Ca idee insa, nu se simte gustul de dovleac.
buna 😀 oare cu faina de ovaz iese reteta?
Salut! Ar trebui sa iasa, cel mai sigur amestecata cu un alt tip (650). Insa se pot modifica cantitatile!🤗