Carne, pește sau fructe de mare

Nuggets de pui

septembrie 28, 2018

A spus cineva nuggets?🙈 Prezenti! Da, da – prezenti in farfuriile nazdravanilor sau in pachetelul de gradi/scoala, „curati”, cu uniforma din pesmet si parmezan, gata sa satisfaca pana si cele mai exigente gusturi piticesti. Ca mai contin si niste legumite sau nitcaiva fire de verdeata, nu-i nici un bai! Sanatosi sa fie! Siiii, usor de facut!

Asadar, din serialul #pachetelcusufletel, astazi celebram dragutii nuggets din pui🎉.

Ingrediente:

  • 500 gr muschiulet pui*
  • 1/2 ardei gras rosu sau un gogosar mai mic (ca tot sunt de sezon)**
  • cateva fire de patrunjel
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1-2 catei usturoi
  • optional 2+, o piscatura de sare

* Alegeti muschiuletul de pui, in detrimentul pieptului intreg, intrucat este mai fraged – aspect de luat in considerare cand vine vorba de nuggets.

** Imi place sa adaug legume in nuggets, astfel acestia vor avea o consistenta mai moale, deloc inecacioasa.

Crusta:

  • 2 oua
  • 6-7 lg faina 650
  • 5-6 lg pesmet
  • 2 lg parmezan. Eu am folosit parmezan caju Nuts for Nuts (un parmezan vegetal pe care-l iubesc😊). Puteti folosi si parmezan animal, sau puteti renunta la el.

Cum am procedat:

  • este chiar foarte complicat🙈: am introdus toate ingrediente intr-un chopper si le-am tocat, impreuna. Ulterior, m-am asezat frumos la masa si am inceput sa modelez compozitia in forma de mici patratele. Puteti sa va umeziti mainile cu apa. Ii asezati frumos pe tava si-i lasati 5 minute deoparte, pana pregatiti sistemul „crusta”😊
  • am pregatit 3 farfurii. In prima am spart doua oua, pe care le-am batut bine cu furculita. In a doua, am pus faina, iar in a treia – pesmetul amestecat cu parmezanul caju (eu am pus doua linguri parmezan caju la 5-6 lg pesmet)
  • in etapa urmatoare, am luat fiecare „viitor” nuggets si l-am tavalit pe rand prin faina, ou, respectiv pesmet+parmezan. I-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si i-am introdus in cuptorul preincalzit la 180*/30-40′. Dupa 20′ puteti sa-i intoarceti cu fata in jos🙈, in cazul in care nu ati apelat la functia de coacere „sus, jos – cu ventilatie”.
  • odata copti, i-am servit intr-o lipie strengareasca🙈. Cum? Aruncati un ochi aici.

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.