Acum cateva saptamani am organizat pe mybabyfood-ul nostru, un concurs premiat cu 15 kg de mure bio si 5 borcane de dulceata. Daca va intrebati ce gust poate avea o dulceata din mure – fara zahar adaugat, pot sa va scriu eu🙈. Dementiaaal!!!
“Sponsorul” era o mamica minunata care a dorit sa se revanseze – sub stindardul anonimatului, pentru informatiile asimilate pe grupul nostru prietenos. Ei bine, astazi am primit acordul sa-i dezvalui identitatea😍. Este vorba despre Alexandra Giurescu, careia ii multumim din suflet pentru gestul minunat de generos pe care l-a facut. Iar daca tot am scos-o la iveala, ar prinde bine sa va scriu si cum dati de ea, in cazul in care va doriti mure netratate chimic sau o dulceata babyfriendly – fara crocobauri aditivo-tionali, pentru copilasii vostri. De la Tudor – Ferma de Mure – este pagina pe care puteti sa o accesati pentru a intra in contact cu Alexandra, in vederea achizitionarii de mure si dulceata.
Da, dulcele se ofera cu masura! Scriu asta tot timpul. Insaaa, sa fim realisti si sa nu ne ascundem dupa visin! Sau nah, dupa tufa de mure🙈. Copiilor le plac “dulcegariile”! Ideea este ca, atunci cand le oferim, sa cautam variantele sanatoase ale acestora si sa stim cum sa le pregatim, astfel incat preparatul final sa fie sanatos, echilibrat nutritional si gustos. Pentru ca, altfel vom avea surpriza neplacuta ca, in momentul in care intra in contact cu dulcegariile din comert, sa refuze variantele sanatoase facute in casa.
Asadar!! Avem un pandispan pufos, aromat de lamaie si vanilie, chipes – de ce nu😄, plus o surpriza dulce in mijloc! Surpriza care, intregeste “bunul gust” al brioselor noastre. Complicam aspectul cu niste seminte de mac, pentru copilasii “analitici”, care insista pe detalii vizuale si gustative🙈.
Ingrediente (6 briose):
- 60 gr faina 650 – 3 lg cu varf
- 10 gr faina migdale – 1 lg cu varf
- 3 oua de tara
- 1 lingurita mac
- ulei organic de lamaie Steenbergs (2-3 picaturi) sau coaja de la 1/2 lamaie bio (spalata inainte cu apa + bicarbonat de sodiu)
- vanilie pulbere sau pastaie (dupa gust)
- 1 lg ulei cocos (topit)
- optional: 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie/praf de copt bio
Umplutura: dulceata de mure fara zahar De la Tudor – Ferma de Mure❤️
Cum am procedat:
- albusurile le-am batut spuma (batute „bine”, ele pot inlocui cu succes agentul de crestere)
- galbenusurile le-am mixat cu uleiul de cocos. Am adaugat apoi, vanilia, lamaia si macul
- am amestecat albusurile cu galbenusurile si am incorporat usor faina. Repet, usor:). Pentru a pastra pufosenia albusurilor
- am repartizat compozitia in formele de briose, pe care le-am introdus in cuptorul preincalzit la 180*/25’
- briosele proaspat scoase din cuptor le-am lasat la racit. Ulterior, le-am “injectat” cu dulceata de mure. Am facut acest lucru cu ajutorul unei seringi pentru ornat.
- daca ne-au placut?🙈 Nuuuuu! Nici nu ne-am atins de ele! Si nici nu le mai facem!! Va lasam pe voi!😊
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments