Legume și leguminoase

Chiftele din lobodă cu brânză și susan alb

mai 22, 2018

Intrucat, inca se mai gaseste din belsug in gradini, loboda va fi vedeta unei noi retete babyfriendly😊. De data aceasta castigatoarele lozului „alegeri prietenoase”, sunt chiftelutele!🎉 Usor de gestionat, gustoase si cu magnet vizual si olfactiv la cei mai iubiti pamanteni ai casei, „dansele” se potrivesc perfect alaturi de un sos de rosii, la cina – de exemplu😊. Asta a fost alegerea noastra, insa voi puteti  sa va folositi imaginatia pentru a incropi si alte combinatii reusite. As merge si pe servirea lor alaturi de un pilaf de hrisca, de exemplu🙈.

Ingrediente:

  • 130 gr frunze proaspete de loboda
  • 1 ou
  • 50 gr telemea desarata (1+). Pentru piticii sub 1 an – branzica facuta in casa cu iaurt sau ricotta.
  • 2 lg pesmet – 25 g (pesmetul din comert poate contine sare, asadar 1+, pentru aceasta varianta). Varianta de pesmet facut in casa din paine babyfriendly – merge si pentru piticii sub 1 anisor.
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 fire marar
  • 2 fire patrunjel
  • susan

Cum am procedat:

  • am spalat frunzele (loboda, ceapa, marar, patrunjel) foarte bine si le-am maruntit in chopper. Ulterior, am adaugat restul ingredientelor, am modelat chiftelutele si le-am tavalit prin pesmet. Le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt si le-am introdus in cuptorul preincalzit la 180*/20’. Ataat!😊
  • le puteti papa cu ce garnitura doriti:)

Sa aveti copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.