Ziua cand nu va mai cere paste, ca ramane insemnata cu rosu in calendar. Sub orice forma si la oricare dintre mese. Cu gluten, fara, mici, mari, rotunde, patrate, lungi sau scurte, avem toate formele, marimile sau culorile.
Ingrediente:
- 1 cana de paste (cu sau fara gluten, eu am folosit din porumb)
- 1 lg ulei de masline extravirgin
- 1 catel de usturoi mare sau 2 mici
- 4 rosii deshidratate, in ulei de masline
- 3 lg branza Almette natura (nu toate branzeturile Almette au ingrediente ok) sau alta crema de branza
- 1 mana emmental rasa
- 50 ml lapte
- 1 lg pasata de rosii
- 4 lg patrunjel tocat
Cum am procedat:
- am pus pastele la fiert conform indicatiilor de pe pachet, le-am scurs si le-am lasat deoparte, pastrand putina apa de la fiert
- intr-o tigaie, am pus usturoiul ras si rosiile tocate in lg de ulei si putina apa de la paste si le-am inabusit 2-3’
- am adaugat pasata de rosii si am gatit 3-4’, amestecand continuu
- am adaugat crema de branza, laptele si branza si am gatit la foc mic pana cand branzeturile s-au topit si au format un sos cremos
- am adaugat pastele si patrunjelul si am tinut pe foc inca 1’ sa se omogenizeze aromele
- am servit cu extra de patrunjel
Pofta buna!
No Comments