Bogata in vitamine, minerale, fibre – fasolea verde este un aliment nutritiv, proteic, care nu trebuie sa lipseasca din meniul celui mai iubit pamantean al casei😍.
Astazi ne vom opri asupra pateului din fasole verde – o mancare rapida, gustoasa, cu care sper sa va impresionati piticii.
Ingrediente:
- 100 mg fasole verde
- 1 galbenus
- 3 lg ulei presat la rece
- 1-2 catei usturoi
- 1 lg nuca/ caju/migdale
Cum am procedat:
- am spalat bine un ou si l-am pus la fiert – 15’ (fiert tare – pentru a evita o posibila salmoneloza)
- fasolea verde, spalata si ea – am pus-o la aburit impreuna cu usturoiul – 25’ (usturoiul poate fi si “copt” – la cuptor – delicios). Puteti la fel de bine sa o fierbeti.
- cand fasolea a fost preparata termic, am blenduit-o impreuna cu usturoiul si galbenusul (albusul il papati voi😊), obtinand o pasta, careia i-am adaugat 3 lg de ulei presat la rece de floarea soarelui – de la Somcuta Mare😍. Grozav ulei!
- deasupra am presarat o lingura de nuca rasnita. Merge perfect si caju. Sau migdale:). Hidratarea oleaginoaselor (min 2h) este de luat in seama, dupa cum bine spunea Roxana, intrucat astfel inlaturam acidul fitic si avem parte de o mai buna absorbtie a vitaminelor si mineralelor din acestea.
- noi am servit pateul pe minunatii biscuiti cu branza, alaturi de “ceva” crud – rosii, un plus de vitamina C fiind intotdeauna binevenit😍
Sa aveti copilasi sanatosi!❤️
1 Comment