Bogate în minerale, vitamine, antioxidanți si cu beneficii demonstrate asupra sănătății, semințele de chia sunt de luat în seama atunci când ne dorim o alimentație sanatoasă si echilibrată. Mai multe informatii despre „ouăle de dragon” găsiți aici
Pentru o mai bună absorbție a nutrienților, semințele de Chia se rășnesc și se hidratează.
Întrucât îmi doresc să valorific la maxim continutul de Fier din chia, folosesc semințele in combinație cu alimente care conțin vitamina C (în cazul de mai jos am adăugat puțină zeamă de lămâie si patrunjel). Evit să le combin cu produse lactate, întrucât calciul inhibă absorbția fierului.
Ingrediente:
- 2 lingurite seminte de chia hidratate (să luați in calcul și râșnirea lor, pentru o mai buna absorbție)
- maioneza din aquafaba
- cepșoara (sau ceapă)
- pătrunjel
- o linguriță zeamă de lămâie
Cum am procedat:
- am lasat la hidratat semintele de chia într-o ceșcuță cu 100 ml apă plată – 1/2 oră. Eu prefer ca le pun intr-o strecuratoare inainte de a le amesteca cu maioneza, pentru a elimina eventualul exces de apa. Oricum semintele vor fi foarte bine hidratate, maioneza fiind una spumoasa si hidratanta in continuare pentru seminte.
- am facut maioneza din apa din aquafaba (apa în care a fiert năutul). Cum? Găsiți aici
- am amestecat semintele hidratate de chia cu maioneza, ceapa maruntita si frunzele de patrunjel tocate
- atât maioneza cât si semintele de chia nu au un gust aparte, asa ca tine de fiecare dintre voi sa gasiti condimentele si legumele care sã va bucure papilele gustative. Eu am mers pe varianta cu cepsoara (preferata noastra) si patrunjel. In cazul adultilor si a piticilor mai mari de 2 anisori, putina sare roz de Hymalaia este de vis.
S-aveti pitici sanatosi!❤️
No Comments