Noroc cu sotul ca e acasa, asa mai mancam si noi o mancare cat de cat calda…altfel, cu ajunsul meu acasa la 18.00, vai, vai! Dar tot e bine cand unul e acasa, mai salveaza timpul si ne completam se minune. E ajutor de bucatar tare ascultator. Mai incurca el ingredientele, dar e bine si asa.
Am vrut o salata cu cartof dulce si conopida, l-am rugat sa fiarba un cartof (are vreo 350 gr cartoful de care zic). Mi-a zis ca s-a uitat el la cartof, i s-a parut mic si prea putin, asa ca a pus vreo 10…cartofi albi. Ne descurcam cu ce avem. Ouale le-a nimerit. 😃 In final, a iesit bine.
Ingrediente: (3 portii)
- 10 cartofi micuti – medii albi (cei roz)
- 250 gr conopida buchetele
- 4 oua
- 1 lgita turmeric
- 1 catel usturoi
- 1/2 lgita boia dulce
Maioneza
- 50 ml lapte (rece, de la frigider)
- 1.5 pahar ulei de rapita
- 1 lgita zeama de lamaie
- 1 lgita mustar de casa sau cu ingrediente prietenoase (2 ani+, optional)
Cum am procedat:
- am fiert cartofii si ouale (separat 🙃), dupa care le-am curatat
- conopida am gatit-o la abur, am preferat metoda pentru a nu avea exces de lichid
- am taiat ouale, cartofii cuburi, am adaugat conopida bucatele, turmericul, boiaua si usturoiul ras
- separat, am pregatit maioneza: am pus in vasul blenderului ingredientele, am introdus blenderul si pasat pe fundul vasului fara sa ridic pana incepe sa se ingroase, apoi, miscari sus-jos de cateva ori; in maxim 3 minute a fost gata
- am adaugat maioneza peste salata si, voila, cina noastra
Maioneaza (se poate inlocui cu maioneza din avocado, iaurt sau smantana).
Pofta buna!
2 Comments
Pentru maioneza, nu se respecta principiul maionezei clasice? Toate ingredientele sa fie la aceeasi temperatura?
Buna, nu, laptele trebuie sa fie foarte rece.