Miss Brânzică, Mr Lăptic

Quiche cu broccoli si brânzeturi by Adriana

noiembrie 1, 2017

Mmm, dar ce bunatate!!😍 Nici nu putem sa vorbim despre altceva decat despre un super preparat, atunci cand autoarea este Adriana:). Cine este Adriana? Este colega si prietena noastra de pe grupul de Diversificarea si Nutritia copilului de la nastere la adolescenta. Un om vesel, entuziast, ambitios si tare drag noua😊.

Adriana, iti multumim😘.

Cele necesare pentru crustă:

 • 200g făină tip 650
 • 100g unt rece (nesărat)
 • 1 gălbenuş
 • 2 linguriţe apă rece

Cele necesare pentru umplutură:

 •  1 bucată broccoli (≈ 500g)
 •  3 ouă întregi+ albuşul rămas de la crustă
 •  200g smântână grasă (minim 25% grăsime)
 •  un vârf cutit piper (opţional)
 • 150g emmentaller
 •  100g brânză capră
 •  1 linguriţă susan negru

Cum m-am mişcat printre ingrediente şi ce am făcut cu ele?
Crusta se frământă din ingredientele de mai sus până obţinem o compoziţie omogenă. Ar fi de preferat să se lucreze destul de repede cu acest tip de aluat, astfel încat să nu apuce untul să se încălzească şi să mai fie nevoie de făină suplimentară. Se lasă la frigider, preţ de un sfert de ceas, iar după acest răstimp se întinde aluatul în forma de tartă; eu am întins cu mâna direct în tavă, însă la fel de bine se poate întinde pe blatul de lucru şi transferat ulterior în tavă. (eu am folosit o tavă mare, cu diametrul de 28 cm). Cum nu mai gătesc separat pentru copilaş- asta însemnand ca ne înfruptam cu toţii din aceeaşi mâncare- am ales să gătesc o portie mare din acest preparat. Aluatul trebuie întepat din loc în loc cu furculiţa, pentru a se pătrunde bine şi pentru a evita ca el să crească neuniform. Nu uităm nici sa preîncalzim cuptorul la 180°, pentru că avem nevoie de el, vom coace crusta pentru 15 minute. Ea trebuie doar să devină aurie, deci nu o vom lăsa să se coacă complet!

Avem baza quiche-ului, însă cum obţinem cremozitatea umpluturii?
Într-un bol mare, am bătut bine ouăle cu smântana, piperul, susanul negru şi emmentaler-ul dat pe răzătoare.
Pentru că aluatul este deja copt, urmează să îl şi umplem. Nimic mai simplu: se aşază bucheţele mici de broccoli pe crusta aurie (broccoli-ul a fost opărit în prealabil- pentru exact 3 minute- iar ulterior pus în strecurătoare pentru a elimina surplusul de apă) şi se toarnă compoziţia peste broccoli, nivelând uşor. Deasupra tartei, am împrăştiat bucăţele de brânză de capră, pentru a obţine o aromă deosebită.
Am reintrodus tava în cuptor şi am mai copt pentru aproximativ 25-30minute (nu am oprit cuptorul în timpul cât am pregătit umplutura).
Se porţionează când se răceşte, însă noi nu am mai avut răbdare şi poftei i-am venit îndată de hac!

Pitici, vă doresc să creşteţi sănătoşi şi frumoşi!

P.S.: Mission accomplished!

Cu mult drag,
Adriana Gocan

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.