Mica fiind, mi-am imaginat mereu ca laptele de pasare nu este altceva decat laptic de porumbita, misterios procurat de my mommy si fiert pe foc, asemenea laptelui de vaca, pana face balonase😍. Si cum, nu in fiecare zi prinzi cate o porumbita dispusa sa ti-l ofere, ne bucuram de el doar in anumite zile de weekend cand, placerea savurarii lui se apropia vertiginos de entuziasmul care insotea topaitul in baltoacele ademenitoare din zilele ploioase de vara.
Astazi, il transmit mai departe piticului, ca gust al copilariei mele😊
Ingrediente:
- 200 ml lapte
- 1 lg cu varf de mascarpone
- 1 ou
- vanilie pulbere
- scortisoara
- migdale rasnite
- 1/2 lingurita faina cocos (optional)
- 1 curmala (optional)
Cum am procedat:
- am batut albusul spuma si l-am impartit in doua parti: o parte am pus-o ca atare intr-o forma mica de briosa iar cealalta parte am amestecat-o cu 1 lingurita faina de cocos (sau fulgi de cocos macinati) si am asezat compozitia obtinuta in alta mini forma de briosa. Am asezat ambele forme intr-o tava cu apa calda si le-am dat la cuptor (foc mic) pentru ~ 15 ,albusul singur si ~20′-25′, compozitia de albus cu faina de cocos
- am pus laptele la fiert, impreuna cu pulberea de vanilie (si curmala maruntita, daca doriti mai dulce, pentru pitici mai mari)
- separat, am frecat bine galbenusul iar cand laptele a inceput sa dea in clocot, am adaugat din acesta, treptat, peste galbenus, amestecand continuu, pana am incorporat tot laptele
- am transferat ulterior amestecul in oala si l-am pus pe foc, pentru a-l fierbe ~10- 15′, pana se ingroasa putin.
- dupa cele 15′, l-am luat de pe foc si l-am lasat sa se raceasca putin, apoi am adaugat o lingura cu varf de mascarpone, pe care am incorporat-o usor in lapte
- l-am servit cu albusul copt, respectiv briosica de albus cu cocos; deasupra am presarat scortisoara si migdale rasnite😍
S-aveti pitici sanatosi!
No Comments