Asist la o discutie intre mamici despre retete ultra-rapide care se fac cat ai bate din palme si a aparut ea, pizza rapida…E visul oricarei mame, la fel cum visul meu e sa mananc ce vreau fara sa ma ingras…Visul meu nu se va realiza niciodata, dar retete rapide sunt…
Ai mei vor pizza…off, iar dospit, iar framantat…nu, nu, nu…nimic din toate astea. Totul se face foarte rapid, iar rezultatul? Mega gustos! Adaugati toppingul droit si pizza perfecta bate la usa. Cioc-cioc…numa’ sa deschideti voi usa!
Ingrediente:
Blat
- 3 oua mari
- 4 linguri smantana grasa
- 14-15 linguri faina tip 550
Topping (la alegere)
- 1 rosie
- 1/2 ceapa
- cateva ciupercute
- cateva buchetele mici de brocoli
- 1/3 ardei gras rosu
- cateva masline Kalamata
- 3 linguri branza Gouda rasa
- 5 felii mozzarella
Cum am procedat:
- in vasul robotului, am amestecat ingredientele pentru blat
- am turnat aluatul, o compozitie groasa, cremoasa, care curge doar ajutat de o lingura in tigaia incinsa, pe foc mic
- am asezat topping ales si am copt pizza, cu capac, 15-20′, la foc mic
- am verificat ca aluatul sa fie gatit cu o scobitoare
Pofta buna!
4 Comments
Hello! Super retete, multumim! Eu am facut un epic fail azi 🤣🤣 Oare pentru ca am pus alt tip de faina ( integrala grau si grau 000 )? Sau pentru ca am deschis capacul ca sa tot pun chestiile pe ea…fiind cu piciul printre picioare, urlacios 🙃🥴
Buna, nu cred, daca nu s-a copt suficient, probabil ca trebuia tinuta mai mult la gatit, cu capac.
Buna, cand spui linguri, te referi la lingurile de masurat de bucatarie (1 tablespoon=15 ml), sau la altceva?
Buna, lingura noastra cea de toate zilele din bucatarie, acelea cu care mancam.